Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 13 mei 2011

Bezoek staatssecretaris Paul de Krom aan Alkmaar op 16 mei

De staatssecretaris van Sociale Zaken, Paul de Krom, komt maandag 16 mei op werkbezoek in Alkmaar. Hij brengt een bezoek aan WNK en laat zich op de hoogte stellen van de resultaten van de pilot loondispensatie. Daarnaast voert De Krom informeel overleg met de wethouders Sociale Zaken van Alkmaar en omliggende gemeenten over een aantal aspecten rondom de voorgestelde Wet Werken naar Vermogen.

Sinds 1 januari van dit jaar werken WNK en gemeente Alkmaar mee aan een proef van de Tijdelijke Wet Pilot Loondispensatie. Het doel van deze pilot is mensen met (arbeids)beperkingen weer naar de reguliere arbeidsmarkt te brengen. Daarbij wordt een beroep gedaan op het bedrijfsleven om deze mensen in dienst te nemen waarbij zonodig de aanvullende loonfinanciering geschiedt vanuit de gemeente. Op deze wijze wordt enerzijds voorkomen dat de sociale zekerheid onbetaalbaar wordt en anderzijds kunnen mensen met beperkingen gemakkelijker aan een baan worden geholpen.

De staatssecretaris arriveert maandag omstreeks kwart voor één bij WNK Bedrijven aan de Berenkoog. Tijdens de lunch laat hij zich over voortgang van de pilot informeren door o.a. wethouder Mirjam Hamberg, Henk van Eijk (algemeen directeur WNK-bedrijven), Willem van Eijk (directeur re-integratie WNK-bedrijven) en Martin Stempher (hoofd sector Samenleving gemeente Alkmaar). Aansluitend brengt de staatsecretaris in Alkmaar een werkbezoek aan Voetbalclub AFC '34.