Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA zegt het vertrouwen op in wethouder Schrijer

Rotterdam, 16 mei 2011 - De fractie van de PvdA Rotterdam heeft het vertrouwen in wethouder Schrijer (Sociale Zaken) opgezegd. Directe reden voor het opzeggen van het vertrouwen is dat Schrijer met onjuiste informatie naar buiten is getreden en hierdoor een onwerkbare werkrelatie heeft gecreëerd met zijn eigen partij.

De economische crisis heeft diepe sporen achtergelaten in Rotterdam. Het is onder deze omstandigheden dat ook de begroting van de gemeente Rotterdam onder druk staat. "Juist nu ziet de PvdA het als haar primaire verantwoordelijkheid om aan het roer te staan bij het maken van deze keuzes. Een verantwoordelijkheid die voortvloeit uit het ruime mandaat dat de kiezer in 2010 aan de PvdA in Rotterdam gegeven heeft. Nu hiervoor weglopen zal de meest kwetsbare groepen in de samenleving het hardst raken. Voor de PvdA is en blijft hier een belangrijke rol weggelegd," zegt PvdA-fractievoorzitter Richard Moti. "Juist nu doet eerlijk delen ertoe."

De PvdA heeft vandaag via de media moeten vernemen dat wethouder Schrijer door de PvdA gedwongen zou worden om 'asociale bezuinigingen' binnen zijn portefeuille door te voeren. "De PvdA herkent zich op geen enkele wijze in dit beeld en veroordeelt scherp deze uitlatingen. De PvdA had en heeft nog alle vertrouwen dat binnen de coalitie de immense bezuinigingsopgave op een sociaal rechtvaardige manier ingevuld kunnen en zullen worden. Een opgave die door de PvdA-fractie zeer scherp gevolgd en getoetst zal worden of deze voldoet aan de verkiezingsbeloften die we hebben gedaan," zegt Moti.

De wijze waarop Schrijer vandaag met onjuiste informatie naar buiten is getreden en het feit dat zijn positie onhoudbaar is geworden binnen het stadsbestuur door zijn uitlatingen over zijn collega's leiden ertoe dat de PvdA vandaag het vertrouwen in hem heeft opgezegd en hem verzocht heeft per omgaande zijn ontslag in te dienen als wethouder van Rotterdam.

Einde bericht