Ingezonden persbericht


Zo mooi kan kamperen dus zijn!
Ontdek de campings van Geheim over de grens

Een verrassend veelzijdige vakantiestreek, waar de kampeerterreinen en camperplaatsen nog echt landelijk zijn. Met als welkome extraatjes de onovertroffen Duitse gastvrijheid en gezelligheid. Nieuwsgierig? De route naar uw allerleukste kampeervakantie sinds jaren staat in de compacte folder Kamperen in het Duitse grensgebied, die net is verschenen. Een primeur, die de moddervette campinggids Europa zo'n beetje overbodig maakt, want op maximaal 2 uur rijden van Enschede en Emmen vindt u alles wat kamperen zo aantrekkelijk maakt.

Vier regio's, elk met een eigen charme en een eigen gezicht Voor Nederlanders doet het landschap zo nu en dan vertrouwd aan: oude boerenhoeves tussen de bomen, net als in de Achterhoek. Ruig heidelandschap, afgewisseld met statige landgoederen waar paarden en koeien alle ruimte hebben. Heldere riviertjes, die door het grasland kronkelen; het lijkt verdacht veel op de mooiste stukjes Twente en Drenthe. Je zou je bijna 'thuis' voelen, als er niet dat avontuurlijke en verleidelijke 'buitenlandgevoel' was om van mee te genieten.

Dichtbij huis en toch zo anders
Een autoritje van een half uur in de omgeving van de camping? Eindeloos wandelen en fietsen over idyllische paden? Een dagje uit levert hier een hele stapel vakantiekiekjes op: het ongerepte natuurlandschap in de dalen van Münsterland en Osnabrückerland, de bergen met diepe oerbossen van het Teutoburger Woud, de steile hellingen van het Grafschaft Bentheim en het stille stroomgebied van de Ems, het Emsland. Onverwoestbare kastelen die al duizend jaar geen millimeter wijken, lieve stadjes met vakwerkhuizen rond het plein.

Zo'n dagtochtje buiten de camping loopt altijd uit, want onderweg wordt u getrakteerd op de 'smaak van Duitsland'. Wat geeft er nou een lekkerder vakantiegevoel dan een biertje op het terras van een plaatselijke brouwerij of de ontdekking van een meesterkok in een dorpje met zeven huizen en een kerkje?

Kamperen in een vijfsterren vakantiepark?
Smaken verschillen: sommige kampeerders voelen zich kiplekker op een riant vakantieparadijs met veel voorzieningen voor gezinnen met kinderen. 's Avonds een rustig privéplekje om wat te luieren, overdag een bonte reeks belevenissen op het terrein. Ferien- und Erholungspark Alfsee is er zo een, gelegen in een beschermd natuurgebied. Tennisbanen, kartbaan, klimwand, watersporten op het meer, een knotsgek heggenlabyrint en een Indoor Funcenter.

Liever een gemoedelijke, kleine camping in het groen? Dan is Campingplatz am Berg een aanrader. Ruime plaatsen tussen ruisende populieren. Aan de rand van het bos, op een steenworp afstand van het oude stadje Bad Bentheim, beroemd om zijn burcht. Inderdaad: het andere uiterste - en alles daartussenin. Dat belooft kamperen in het Geheim over de grens!

Bestel de nieuwe folder op: www.geheimoverdegrens.nl

Het project 'Geheim over de Grens' wordt in het kader van het INTERREG IV A progamma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de Ministeries van Economische Zaken van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen en de provincies Overijssel en Gelderland. Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de EUREGIO.



Ingezonden persbericht