Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Miljoenenpubliek op Radio 1 voor NOS Langs de Lijn

HILVERSUM, 16 mei 2011 - Radio 1-programma NOS Langs de Lijn trok gisteren weer een miljoenenpubliek: maar liefst 2,1 miljoen mensen zaten tussen half drie en kwart over vier aan de radio gekluisterd om de ontknoping van de Eredivisie 'live' te volgen. Opvallend was dat de man-vrouwverhouding elkaar gisteren bij NOS Langs de Lijn niet veel ontliep. Onderzoek naar de luistercijfers wees uit dat 43% van de luisteraars vrouw was, tegen 57% man. De luisteraars gaven de door Tom van 't Hek en Toine van Peperstraten gepresenteerde uitzending een 7,9.

Ouderen (65-plussers) gaven aan dat zij vooral via een traditioneel radiotoestel naar Radio 1 hebben geluisterd. Ruim een kwart van de jongeren (13-24 jaar) schakelde via hun mobieltje of een MP3-speler in.

Dat Nederland gisteren in de ban was van de 'Eredivisie D-day', blijkt uit het feit dat bijna de helft (46%) van de Nederlanders de Eredivisieontknoping op een of andere manier 'live' heeft gevolgd.

In 2008, toen op de laatste speeldag ook nog door twee teams werd gestreden om de landstitel, volgden eveneens 2,1 miljoen mensen de apotheose via NOS Langs de Lijn. De luisteraars waardeerden de uitzending destijds met een 7,6.

De resultaten zijn afkomstig uit een aanvullend onderzoek dat de NOS heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau No Ties. De peiling is gisteren en vandaag afgenomen onder een panel van duizend mensen dat representatief is voor de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)