Politie Noord- en Oost Gelderland


|Ruurlo - Insluiper aangehouden | |

Op zondag 15 mei heeft de politie op het station een insluiper aangehouden na meldingen van oplettende getuigen.


De politie kreeg rond de middag meldingen, dat een insluiper op het balkon van een woning aan de Domineesteeg was gezien. Een getuige heeft de man gevolgd, waardoor hij even later door de politie kon worden aangehouden en voor nader verhoor is overgebracht naar het politiebureau. De man, een 32-jarige inwoner van Borculo, bleek een koevoet bij zich te hebben. Bij nader onderzoek bij de woning waar de man op het balkon was gezien, bleek de man ook binnen te zijn geweest en een kastje te hebben doorzocht. Voor zover bekend heeft hij niets weggenomen. Ook is nog niet duidelijk hoe de man de woning ingekomen is. Tijdens het buurtonderzoek bleek de man ook in de tuin van een andere woning aan de Domineesteeg te zijn gesignaleerd. Hier werd hij betrapt en weggestuurd door de bewoner. De politie onderzoekt de diverse meldingen over de man. De 32-jarige is ingesloten voor nader onderzoek.


2011065921

|     |Doetinchem - Vernieler bloempotten en planten aangehouden |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 16 mei na een melding van een getuige een 23-jarige man uit Doetinchem aangehouden in het centrum van Doetinchem. De man had even daarvoor bloempotten en planten op de Grutstraat vernield.


De politie kreeg rond 02.00 uur een melding van een getuige. Ze zag een man bloempotten en planten vernielen op de Grutstraat van Doetinchem en gaf een signalement door. De agenten troffen de Doetinchemmer in het centrum en hielden hem aan. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.


2011066082

|     |Winterswijk - Man aangehouden voor mishandeling           |

De politie heeft zondagmiddag 15 mei op de Markthoek in Winterswijk een 50-jarige man uit Winterswijk aangehouden omdat hij een 51-jarige man uit Dorsten (Duitsland) ernstig had mishandeld. De 51-jarige hield ondermeer een gebroken kaak en oogkas over aan de mishandeling.


De politie ontving om 16:15 uur een melding over de mishandeling en trof zowel het slachtoffer als de Winterswijker ter plekke aan. Omstanders waren al tussenbeide gekomen en hadden een einde gemaakt aan de mishandeling. De man uit Winterswijk bleek de Duitser, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, te hebben mishandeld omdat eerder op de middag in een feestzaal in Winterswijk was gezien dat de Duitse man een peuter oppakte. De peuter behoorde tot de familie van de Winterswijker. Een beveiliger heeft de Duitse zwerver, die onuitgenodigd in de feestzaal rondliep, van het terrein verwijderd. De Winterswijker verliet de feestzaal enige tijd later ook en kwam de Duitser tegen op de Markthoek, waar hij hem mishandelde uit boosheid over het voorval met de peuter. De politie heeft de Winterswijker aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij is maandagmiddag heengezonden. De Duitser is ook door de politie verhoord en is na behandeling uit het ziekenhuis vertrokken. De politie onderzoekt de mishandeling en wat er precies in de feestzaal voorgevallen is.


2011066000

|     |Wichmond - Inbraak woning                                 |

In een woning aan de Baron van Heijdenlaan in Wichmond is zondagochtend 15 mei ingebroken. Er werd onder meer elektronische apparatuur weggenomen.


De inbraak werd om 12.30 uur door de eigenaar ontdekt en gemeld. Men is de woning binnen gekomen door een raam te forceren. De politie stelt een onderzoek in.


2011065963

|     |Zelhem - Aanrijding tussen twee motoren                   |

Op de Ambachtweg in Zelhem vond zondagmiddag 15 mei een aanrijding tussen twee motorrijders plaats. De bestuurders zijn een 59-jarige vrouw uit Ermelo en 55-jarige man uit Harderwijk. De man werd naar het ziekenhuis vervoerd.


Het ongeval tussen de motorrijders vond zondag om 15.15 uur plaats. De vrouw reed op de Ambachtsweg en haar partner reed achter haar aan. Toen de motorrijdster af wilde slaan, had de man het niet tijdig in de gaten en raakte zijn voorgangster. Daarbij kwam de motorrijder ten val. Hij liep daarbij een pijnlijke schouder en enkel op, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.


2011065996

|     |Drempt - Inbraak bedrijfspand                             |

In de nacht van zaterdag op zondag 15 mei is er ingebroken in een bedrijfspand op de Rijksweg in Drempt. Er zijn ondermeer sleutels weggenomen.


De inbraak werd zondagochtend 15 mei door de eigenaar ontdekt en gemeld. Men is het bedrijf binnen gekomen door ramen te vernielen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2011065917


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --