Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kollum, 16 mei 2010

Inwoners Munnekezijl kiezen 'Energiekste woning'

De verkiezingscampagne 'Energiekste woning' strijkt neer in Munnekezijl. Het Platform Wonen in Kollumerland roept inwoners van deze plaats op van 21 mei tot en met 1 juni te stemmen op hun favoriete, energiezuinige woning.

Na de succesvolle verkiezingen in Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Veenklooster en Burum is nu Munnekezijl aan de beurt om de energiekste woning te kiezen. De inwoners van Munnekezijl mogen stemmen op huizen waarvan zij denken of weten dat ze 'energiek' zijn. Dat ze voorzien zijn van bijvoorbeeld thermopane, goede isolatie of zelfs zonnepanelen. Oude en nieuwe huizen maken evenveel kans, zolang er maar geïnvesteerd is in energiezuinige maatregelen. Ook kan men de eigen woning nomineren. Stemmen kan onder andere via de website www.woneninkollumerland.nl, waar ook meer informatie over de verkiezingscampagne te vinden is.

"Het doel van de verkiezingscampagne is energiezuinigheid onder de aandacht te brengen. Energiebesparende maatregelen in huis zorgen namelijk voor lagere woonlasten en een hoger wooncomfort", zegt Hilbrand Visser, voorzitter van het Platform. "Bovendien zorgt de verkiezing van energieke woningen in Munnekezijl voor positieve publiciteit voor het dorp."

De verkiezingscampagne in Munnekezijl loopt tot en met woensdag 1 juni. Nadat de stemmen door de inwoners zijn uitgebracht, kiest een jury uit de populairste huizen een winnaar. Daarbij wordt gelet op duurzame investeringen die zorgen voor een lagere energierekening. Genomineerden en stemmers die ook een verkiezingsposter voor het raam hangen, maken kans op duurzame prijzen beschikbaar gesteld door sponsoren . Op woensdag 22 juni wordt de uitslag van de verkiezing bekendgemaakt in het dorpshuis van Munnekezijl.

Platform Wonen in Kollumerland is een initiatief van de gemeente Kollumerland c.a., Thús Wonen, WoonFriesland, Noorderbreedte - Meckama State, Wijmenga Makelaars en Rabobank Burgum-De Lauwers. De hoofdsponsors van de verkiezingscampagne zijn Van Seggeren Techniek uit Kollumerzwaag, Formido bouwmarkt uit Kollum, Awizon uit Surhuisterveen en Woningkeur Surhuisterveen. Dorpsponsor is Kingma's bouwbedrijf uit Buitenpost.