RMU Jaarverslag 2010: recessie blijft voelbaar

Persbericht van Reformatorisch Maatschappelijke Unie

In 2010 behandelde de RMU ruim 5.000 vragen van leden. Ook was er voor het 27e jaar op rij sprake van ledengroei. Dit blijkt uit het jaarverslag 2010 van de vakorganisatie. De cijfers van de RMU worden gepresenteerd tijdens de ALV. Thema daarvan is 'Werken vanuit verantwoordelijkheid'.

Voor de RMU was 2010 opnieuw een turbulent jaar. Door de economische crisis was er in 2009 al een forse toename van het aantal hulpvragen. Dit aantal nam in 2010 nauwelijks af.
Een team van juristen kwam totaal 4.192 keer een RMU-lid te hulp. Daarnaast waren er 287 zaken waarin de RMU de collectieve belangen van leden behartigde. Werkgevers en zelfstandigen klopten 613 keer bij de RMU aan met een vraag. Deze aantallen maken het wel heel duidelijk: de recessie is nog steeds voelbaar. Naast deze werkzaamheden is de RMU ook via diverse platforms present geweest in politiek en samenleving om doelstelling en missie vorm en inhoud te geven.

In 2010 werden er 987 nieuwe RMU-leden ingeschreven. Zodoende werd het jaar afgesloten met een totaal van 16.570 leden.

"Terugziend op 2010 mag dankbaarheid overheersen" aldus Peter Schalk, Raad van Bestuur van de RMU. "Veel werk is verzet, veel leden mochten ondersteuning krijgen. Daarbij past altijd te noemen dat de RMU slechts een klein radertje is in het geheel van de maatschappij. Dat betekent dat leden hun hoop en verwachting niet moeten stellen op de RMU alleen, maar bovenal op de Heere. Aan Zijn zegen is alles gelegen. Zo mag de RMU dienstbaar zijn."

ALV
De presentatie van het Jaarverslag 2010 is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de RMU op D.V. vrijdag 20 mei in Apeldoorn. Daar is de RMU op bezoek bij de Erdee Mediagroep. Een mooi moment, want het RD bestaat 40 jaar.

Centraal deze middag staat het jaarthema van de RMU 'Werken vanuit verantwoordelijkheid'. Hierover zullen Talenta-directeur A. den Braber, J.G. van Hoof, manager voor Digibron en P. Schalk van de RMU met elkaar in gesprek gaan.

Links:
http://www.rmu.org



Razende Robot Reporter