Politie Rotterdam Rijnmond

Politie arresteert eerste verdachte dodelijke schietpartij Schinnenbaan

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 16-05-2011 16:24

Het rechercheteam dat de dodelijke schietpartij op de Schinnenbaan onderzoekt, heeft een 29-jarige Rotterdammer gearresteerd. Het arrestatieteam heeft de verdachte maandagmiddag aangehouden. Het team is nog op zoek naar een tweede verdachte. Het programma Opsporing Verzocht besteedt daarom dinsdag 17 mei aandacht aan dit misdrijf.

De arrestatie is het resultaat van uitgebreid recherchewerk dat direct werd gestart na de schietpartij op 11 april vlakbij een speeltuin aan de Schinnenbaan. De 27-jarige Wensley Gonzales Girigori kwam hierbij om het leven. De schutter ging er na de schietpartij vandoor in een auto, waar nog een man in zat.

Een team van 20 rechercheurs heeft diverse camerabeelden uit de omgeving van de Schinnenbaan veilig gesteld, vele getuigen gehoord over het signalement van de daders en veel over het leven van Wensley in kaart gebracht. Uit dat onderzoek is o.a. gebleken dat hij in Rotter-dam, Amsterdam, Utrecht en Groningen bekenden had. Sinds eind 2009 leefde hij in Nederland, voor die tijd in Curaçao.

Alle informatie die meer duidelijkheid kan geven over de schietpartij, de daders maar ook over het leven van Wensley en met wie hij omging, is welkom. De politie heeft een speciaal telefoonnummer geopend om tips door te geven: 0800-7444488.
Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-57516586.

In het programma Opsporing Verzocht wordt een aantal belangrijke vragen gesteld, een foto van de vermoedelijke vluchtauto getoond en meer informatie over de tweede verdachte en de vluchtauto gegeven.