Gemeente Coevorden

Aquano

Wethouder Truus Pot-Eland opent nieuw seizoen Aquano

maandag 16 mei 2011
Wethouder Truus Pot-Eland knipt het lint door en opent het nieuwe seizoen van Aquano. Klik om te vergroten

Wethouder Truus Pot-Eland knipt het lint door en opent het nieuwe seizoen van Aquano.
Bij de openingshandeling hoorde het opruimen van zwerfvuil, sinds vorig jaar één van de werkzaamheden van Aquano. Klik om te vergroten

Bij de openingshandeling hoorde het opruimen van zwerfvuil, sinds vorig jaar één van de werkzaamheden van Aquano.

Wethouder Truus Pot-Eland heeft maandag 16 mei het nieuwe seizoen van kano- en waterfietsenverhuurbedrijf Aquano geopend. Aquano is gevestigd bij de brug die het centrum met sportcomplex De Swaneburg verbindt. Aquano is een leerwerkproject dat in 2007 is opgezet. Het project is met name bedoeld als (leer)werkplek voor werkzoekenden uit de gemeente Coevorden.

Verhuur
Aquano biedt diverse waterfiets- en kanoroutes aan, waaronder meerdaagse kanoarrangementen. Daarbij kan worden overnacht op één van de campings aan de route. Ook bestaat de mogelijkheid om kano's te en halen te brengen bij dagtochten als er minimaal vijf kano's worden gehuurd.

Zwerfvuil
Sinds vorig jaar houdt Aquano zich ook bezig met het opruimen van zwerfvuil in de binnenstad van Coevorden en op de Pampert. Op momenten dat er voor de medewerkers niet genoeg werk is bij de verhuur, gaan ze in het centrum aan de slag. Deze activiteiten worden komend seizoen nog verder uitgebreid.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Bentheimer.