Van nul naar dertig in twaalf maanden

Persbericht van Vernieuwing Bouw

Vernieuwing Bouw bestaat nu ruim een jaar. In dat jaar is een groot netwerk van vernieuwende organisaties opgebouwd. Zij komen uit alle gelederen van de bouwsector. Samen willen zij de vernieuwing in de bouwsector versnellen en verder brengen. In het jaarverslag, dat in magazinevorm wordt uitgegeven, geeft Vernieuwing Bouw een overzicht van al haar activiteiten in 2010. Ook staan er cijfers in over de organisatie en interviews met deelnemers over hun visie op de vernieuwing. Daarnaast stellen de partners en deelnemers van Vernieuwing Bouw zich voor.

Resultaten
Vernieuwing Bouw is een netwerk, dat eind 2010 was uitgegroeid tot 30 deelnemers en inmiddels bestaat uit 46 deelnemers. Dit zijn stuk voor stuk vernieuwende organisaties, die de vernieuwing in de hele bouwsector willen versnellen. Het afgelopen jaar hebben deze organisaties elkaar veelvuldig kunnen ontmoeten op de bijeenkomsten die Vernieuwing Bouw organiseerde. Het hoogtepunt was het congres 'Innovatie onze kracht!' op 25 november. Hier kwamen ruim 300 vernieuwers bij elkaar om kennis en ervaring op het gebied van de vernieuwing uit te wisselen.

Toekomst
In 2011 gaat Vernieuwing Bouw haar netwerk verder uitbreiden, zodat de vernieuwing zich als een olievlek over de sector verspreidt. Dat doet Vernieuwing Bouw door diverse bijeenkomsten te organiseren, zoals masterclasses, regionale bijeenkomsten en thema-ontmoetingen voor specifieke doelgroepen. Ook zijn er taskgroups ingericht, die zich voor langere tijd met een vernieuwingsthema bezig houden.

Vernieuwing Bouw
Vernieuwing Bouw is een onafhankelijk platform voor ontmoeting, kennisuitwisseling en samenwerking. Met Vernieuwing Bouw kunnen opdrachtgevers, opdrachtnemers en kennisinstellingen zich verder inzetten voor vernieuwing van de bouw. Organisaties die de vernieuwing van de bouwsector belangrijk vinden hebben zich verbonden aan Vernieuwing Bouw en zijn deelnemer of partner geworden. Vernieuwing Bouw faciliteert, stimuleert en monitort de vernieuwing.

Partners en deelnemers Vernieuwing Bouw
De partners van Vernieuwing Bouw zijn: Rijksgebouwendienst, Rijkswaterstaat, Bouwend Nederland, Aedes en UNETO-VNI. Deelnemers van Vernieuwing Bouw zijn (op volgorde van aanmelding): CROW, Van den Heuvel Werkendam, NLingenieurs, Portaal Vastgoed Ontwikkeling, Gemeente Utrecht/IBU Stadsingenieurs, Procap adviseurs en projectmanagers, Bennema Vastgoed, SBR, Gemeente Alphen a/d Rijn, BAM, BOB Opleiding, Training en Advies, TSM Business School, BELFOR (Nederland), Mecanoo Architecten, Com.Wonen, Volker Wessels, Brink Groep, Centre for Process Innovation in Building and Construction (CPI) TU Delft, InTouch, Balance & Result Organisatieadviseurs, Dura Vermeer, CURNET, Grontmij, Gemeente Amersfoort, HET Facilitaitr Bureau, Dick van Gameren Architecten, Van Dijk Maasland, ProRail , Stichting Post Academisch Onderwijs (PAO), Gemeente Hoorn, Vaessen Algemeen Bouwbedrijf, Croon Elektrotechniek, Business School Nederland, KPMG Building and Construction. Kraan Bouwcomputing, Strukton Groep, RnR Group, Deerns Raadgevende Ingenieurs, Wonion.




Razende Robot Reporter