Veilig Verkeer Nederland

Wie is de allerslechtste chauffeur van Nederland?

maandag, 16 mei 2011

Ruben Nicolai presenteerd Hoe de kandidaten voor 'De allerslechtste chauffeur van Nederland' hun rijbewijs hebben gehaald, is een raadsel. Dat is precies waarom vrienden, partners, buren en collega's ze hebben opgegeven voor dit nieuwe BNN-programma.

Roekeloos en onhandig

Er zijn verschillende rijstijlen die de verkeersveiligheid allerminst goed doen. Zoals de roekeloze, de angstige, de agressieve, de snel afgeleide en de onhandige. Deze rijstijlen worden in een nieuw BNN-programma vertegenwoordigd door acht kandidaten.

De kandidaten ondergaan een autobootcamp onder leiding van presentator Ruben Nicolai. Hierin worden hun verkeerskennis en rijvaardigheden op de proef gesteld.

Vooruitgang boeken

De béste kandidaat valt af en de sléchtste chauffeurs gaan door naar de volgende ronde. In de laatste aflevering wordt duidelijk welke chauffeur zijn rijbewijs niet waardig is. Maar niet alleen de allerslechtste chauffeur is 'n winnaar: de kandidaat die het meest vooruitgang boekt, wint een auto.

In iedere aflevering leggen de deelnemers vaardigheidstesten af. De kandidaat met de beste prestaties wordt naar huis gestuurd, met op- en aanmerkingen van de jury. In de finale blijven de kandidaten over die de minste verbetering hebben laten zien.

Mede mogelijk gemaakt door VVN

De makers van het programma leggen de focus op het verbeteren van de verkeersveiligheid in Nederland. Zij kaarten onverantwoord en gevaarlijk rijgedrag aan en willen dit verbeteren.

VVN steunt het programma en zijn doelstelling. Het levert kennis, expertise en juryleden: VVN-woordvoerders Michael van der Maas en Rob Stomphorst, en rijschoolhouder en VVN-vrijwilliger Fraukje Dekker.

'De allerslechtste chauffeur van Nederland' is vanaf 17 mei acht dinsdagen te zien om half negen op Nederland 1.

Bekijk de trailer van De allerslechtste chauffeur van Nederland: