Plan Nederland

Vrouwen rennen 28.000 euro bij elkaar voor moestuintjes Bolivia

16 mei 2011

Een recordaantal van bijna 9000 hardloopsters heeft zondag tijdens de jaarlijkse Marikenloop in Nijmegen EUR28.350,67 bij elkaar gerend voor een moestuintjesproject in Bolivia. Met de opbrengst helpt Plan ruim 5000 moeders in Bolivia om een eigen moestuintje aan te leggen.

De opbrengst komt ten goede aan het gezond voedsel project van Plan in Bolivia. Moeders krijgen daar de kans een om een moestuintje aan te leggen, waarmee zij kunnen zorgen voor voldoende en gezonde voeding voor hun kinderen. Met het opgehaalde bedrag worden ruim 5000 moeders in staat gesteld om hun eigen voedsel te verbouwen. Duizenden kinderen in Bolivia krijgen daardoor dagelijks een gezonde maaltijd voorgezet.

De deelneemsters aan de Marikenloop konden zich laten sponsoren voor het tuintjesproject. Hardloopster Elisa de Groot haalde het meeste geld op. Ze wist EUR865,17 binnen te lopen en won daarmee een paar Asics hardloopschoenen. Plan-directeur Monique van 't Hek, die zelf ook meerende, is verguld met de vrijgevigheid van de hardloopsters. "Zo zorgt een sportieve hardloopwedstrijd niet alleen voor een betere gezondheid van moeders en dochters in Nederland, maar draagt ook bij aan de gezondheid van moeders en dochters in Bolivia."

Foto: Plan-directeur Monique van 't Hek maakte zondag eerste tussenstand bekend.
""

Kinderrechtenorganisatie Plan
Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.
Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.

www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20