Gemeente Waddinxveen


Expositie 'Door onze ogen'

Op vrijdag 13 mei vond de expositie âDoor onze ogenâ plaats van de jongeren uit Waddinxveen. Onder het genot van een hapje, een drankje en muziek werden de spetterende fotoâs en video gepresenteerd in de raadzaal van het gemeentehuis. Wethouder Dorenda Gerts opende de expositie.

Expositie
In de afgelopen periode zijn in de wijk Zuidplas in Waddinxveen straatcoaches van Zwind aan de slag gegaan met de talenten van jongeren. De jongeren hebben onder begeleiding gewerkt aan de expositie, waarin ze zichzelf van een andere kant laten zien. De expositie maakt duidelijk wie deze jongeren zijn en hoe zij Waddinxveen beleven.

Zwind
Zwind (onderdeel van B&A Groep) is een bedrijf dat in opdracht van overheden en organisaties maatschappelijke vraagstukken oplost. Zwind voert re-integratieprojecten uit, adviseert en begeleidt (startende) ondernemers, begeleidt inburgeraars naar taalaanbieders, doet aan talentontwikkeling van risicojongeren en voert andere opdrachten uit in het Sociale Domein. Zwind voert projecten uit in het hele land en heeft in totaal bijna 130 medewerkers. Doel van alle projecten is om de burger de regie te geven over eigen leven.

Het project straatcoaches in Zuidplas is mogelijk gemaakt door Woonpartners Midden-Holland en de gemeente Waddinxveen. Â