Gemeente Maasgouw


Raadsleden bezoeken de Clauscentrale

Buurtcomite

Op 11 april brachten een aantal raadsleden en wethouder Jan Brouns een bezoek aan de Clauscentrale in Maasbracht. Aanleiding van dit bezoek was om kennis te nemen van de toekomstplannen van Essent/RWE in Maasgouw in het algemeen en de ontsluiting van het terrein in het bijzonder.

Het bezoek was van belang omdat in de raadsvergadering van 21 april de alternatieve ontsluiting van het Essent-terrein zou worden besproken. De raadsleden en de wethouder lieten zich informeren door het Buurtcomité over de toekomstplannen van Essent/RWE. Vooral de klachten (overlast zwaar vrachtverkeer in de Voortstraat) en gewenste oplossingen zijn aan de orde geweest.

Ook is de door hen gewenste ontsluitingsvariant toegelicht. Goed was om te horen dat er sprake was van een constructief overleg tussen Buurtcomité en Essent/RWE. Vervolgens is er een uitgebreide toelichting gegeven door diverse vertegenwoordigers van Essent/RWE. De uitbreidingsplannen, de alternatieve ontsluitingsmogelijkheden en de financiering van de alternatieven zijn besproken. Met een rondleiding over het terrein werd deze activiteit afgerond.

Bezoek Gemeenteraad 11 april 001 CIMG2117

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00