Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 17-05-2011

Motorrijder gewond

HARMELEN Een motorrijder raakte op maandag 16 mei gewond bij een ongeval op de Rijksweg A12.

Rond 07.50 uur reed een 51-jarige motorrijder uit Ridderkerk over de A12. Ter hoogte van Harmelen wisselde hij van de 1e rijstrook naar de 2e rijstrook. Daarbij kwam hij ten val. Hij werd met enkelletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Naar eigen zeggen was de Ridderkerker door een lasnaad in de weg ten val gekomen.

Ernstig gewond

VREELAND Een bromfietser raakte op maandagmiddag 16 mei ernstig gewond bij een aanrijding.

Rond 13.40 uur reed een 47-jarige automobilist over de Provincialeweg N201, komende uit de richting van Hilversum en gaande in de richting van de Rijksweg A2. Ter hoogte van de kruising met de Singel stak een 16-jarige bromfietser uit Vreeland vanaf het fietspad de rijbaan over. Hij kwam uit de richting van Loenen aan de Vecht en reed in de richting van Vreeland. De jongen werd door de auto aangereden en raakte gewond. Gezien de ernst van zijn letsel kwam naast een ambulance ook een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer werd naar het AMC overgebracht en is daar opgenomen.

De Afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn onder andere meerdere getuigen gehoord. De politie zet het onderzoek voort.