Directiewisseling Stichting Lezen & Schrijven

Persbericht van Stichting Lezen & Schrijven

Per 1 oktober 2011 wordt Paul Mosterd algemeen directeur van Stichting Lezen & Schrijven. Hij volgt daarmee Margreet de Vries op die sinds 2004 leiding geeft aan de stichting. Paul Mosterd werd in het najaar van 2010 directeur en vormt momenteel met Margreet de Vries de directie van de stichting.

Paul Mosterd heeft ruime ervaring binnen de letterenwereld. Hij was onder meer directeur van het Dutch Centre for International Cultural Activities (SICA) en adjunct-directeur bij de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). "Ik waardeer het vertrouwen en kijk ernaar uit om met onze vele partners en iedereen binnen deze bijzondere stichting de activiteiten nog verder uit te breiden. We hebben de vele mogelijkheden en samenwerkingsverbanden nog lang niet uitgeput."

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, voorzitter Stichting Lezen & Schrijven: "We zijn bijzonder blij met de natuurlijke wijze waarop de transitie verloopt nu Margreet het stokje aan Paul doorgeeft. De stichting heeft veel te danken aan haar buitengewone passie, strategisch inzicht en energieke overtuigingskracht. Met een gedreven team heeft Margreet het belang van de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen hoog op de maatschappelijke en politieke agenda helpen zetten. We zijn verheugd dat zij haar kennis en ervaring zal blijven inzetten voor innovatieve initiatieven op het terrein van lezen, schrijven en rekenen."

Margreet de Vries gaat zich vestigen als zelfstandig communicatie- en beleidsadviseur op het snijvlak van het publieke en private domein. Op basis van haar ervaring met overheden, NGO's en bedrijfsleven gaat zij in haar nieuwe rol organisaties adviseren bij de juiste nationale en internationale positionering van maatschappelijke thema's.

Margreet de Vries: "Nu het belang van basisvaardigheden breed wordt onderschreven, is voor mij de tijd aangebroken om mijn aandacht naast lezen en schrijven ook op andere maatschappelijk thema's te richten. Na zeven jaar is het moment daar."

Stichting Lezen & Schrijven is in mei 2004 van start gegaan op initiatief van Prinses Laurentien. De stichting heeft als doel om geletterdheid op een innovatieve en doelgerichte wijze breed te verankeren in de samenleving. De stichting zet zich ervoor in laaggeletterdheid te helpen voorkomen en verminderen door het onderwerp onder de aandacht te brengen, concrete projecten te initiëren en publieke en private organisaties bijeen te brengen om krachten te bundelen. Prinses Laurentien is bestuursvoorzitter. Alexander Rinnooy Kan is voorzitter van de Raad van Toezicht.

Links:
http://www.lezenenschrijven.nl



Razende Robot Reporter