Gemeente Lingewaal


Ryder Cup niet naar Lingewaal

Prestigieus internationaal golftoernooi in 2018 naar Frankrijk

De Ryder Cup 2018 wordt georganiseerd door Frankrijk. Dat hebben de gedelegeerden van de Ryder Cup Evaluation Panel in Londen bekend gemaakt. Werd de laatste dagen al veel genoemd als favoriet. Andere landen die ook in de race waren voor de organisatie van de Ryder Cup waren Spanje, Duitsland en Portugal. Eerder was Zweden al afgehaakt als kandidaat.
"We vinden het heel jammer dat de Ryder Cup niet naar Nederland en Lingewaal komt," aldus burgemeester Van Ruijven - Van Leeuwen. "Maar golfclub The Dutch is een spiksplinternieuwe baan, ontworpen door topdesigner Colin Montgomery en biedt de beroepsspelers voldoende uitdaging voor een spannend toernooi. Ongetwijfeld zullen we dan ook nog vele mooie evenementen op deze baan verwelkomen."

Geschiedenis Ryder Cup
De Ryder Cup is het belangrijkste toernooi, dat om de twee jaar wordt gehouden, beurtelings in de Verenigde Staten en Europa. De deelnemende beroepstopgolfers spelen in teamverband de wedstrijd verspreid over 3 dagen. Het toernooi werd officieel voor het eerst georganiseerd in 1927. Oorspronkelijk was het een wedstrijd tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In 1979 mochten voor het eerst ook spelers uit andere Europese landen deelnemen. Sindsdien is er 15 keer gespeeld, waarvan Europa en de Verenigde Staten beide zeven keer wonnen, in 1989 werd gelijk gespeeld en mocht Europa de Cup houden.