Maasstad Ziekenhuis probleemloos verhuisd naar nieuwbouw

Persbericht van Maasstad Ziekenhuis

Circa 150 patiënten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn gisteren, maandag 16 mei, verhuisd naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maasstadweg. Ruim dertig patiënten van locatie Clara en ongeveer 120 mensen van locatie Zuider werden met verhuiswagens, rolstoelbusjes, een touringcar en enkele ambulances overgezet.

De verhuizing, die veel weg had van een militaire operatie, verliep vlekkeloos. Ruim twee uur eerder dan gepland hadden alle patiënten een kamer gekregen op de nieuwe verpleegafdelingen.

Veel patiënten verhuisden met bed en al in speciaal ingerichte verhuiswagens die onder begeleiding van motoragenten van de politie Rotterdam Rijnmond naar de nieuwbouw werden gereden. Daar wachtte hen een warm onthaal door de directie van het ziekenhuis, die direct na de verhuizing de afdelingen op ging om presentjes uit te delen.

Vandaag, 17 mei opent het ziekenhuis zijn deuren. Dan gaan de poliklinieken hun spreekuren draaien. Ook de andere zorginstellingen op de Zorgboulevard openen dan hun deuren. Behalve het Maasstad Ziekenhuis zijn op de Zorgboulevard onder meer vestigingen van Aafje Zorghotel, Geboortehotel Maasstad, Delta Psychiatrisch Centrum en de Centrale Huisartsenposten Rijnmond te vinden.




Razende Robot Reporter