Gemeente Barneveld


Barneveld en Nijkerk organiseren bijeenkomst over rijden op aard- en groengas

De gemeenten Barneveld en Nijkerk organiseren op 1 juni 2011 een bijeenkomst over de voordelen van het rijden op aardgas en groengas. De bijeenkomst is met name bedoeld voor ondernemers in Barneveld en Nijkerk, maar inwoners van beide gemeenten zijn ook welkom. De bijeenkomst wordt gehouden in `Kade 10' aan de Westkadijk 10 in Nijkerk en begint om 15.00 uur.

Voordelen van rijden op aardgas en groengas
Rijden op aardgas en groengas levert een aanzienlijke bijdrage aan een schoner milieu en kan voor bedrijven erg aantrekkelijk zijn. Aardgas en groengas zijn schone, stille en voordelige brandstoffen. Verschillende autoproducenten leveren al personenauto's, bestelauto's en vrachtwagens die op aard- of groengas kunnen rijden. De overheid gaat de aanschaf van aard- en groengasauto's stimuleren door middel van een subsidieregeling. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt over die regeling informatie verstrekt.

Regionaal en landelijk netwerk
In de gemeenten Barneveld en Nijkerk komen binnen afzienbare tijd een aard- en groengas-tankstation als onderdeel van een regionaal en landelijk netwerk dat in snel tempo wordt gevormd. Ook het aantal voertuigen dat op aard- of groengas rijdt, neemt toe. Bij de tankstations kan aardgas worden getankt met een percentage groengas. Uiteindelijk is het de bedoeling dat zoveel mogelijk wordt overgegaan op het tanken van groengas. Dat is de meest duurzame brandstof waarop auto's kunnen rijden. Groengas wordt duurzaam geproduceerd en toegevoegd aan het gasnet. Het is daarmee te vergelijken met groene stroom.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst op 1 juni worden belangstellenden onder andere geïnformeerd door de aardgas-consulent in de provincie Gelderland en door drie ondernemers die al een (gedeeltelijke) overstap hebben gemaakt naar rijden op aard- en/of groengas.
Na afloop van de presentaties is er gelegenheid om kennis te maken met deze ondernemers, ervaringen uit te wisselen, een afspraak te maken met de provinciale consulent of adviseur duurzame mobiliteit voor het doorrekenen van het wagenpark of om te spreken met dealers van merken die ook groengasauto's leveren.

Opgave
Belangstellenden voor de informatiebijeenkomst kunnen zich opgeven door middel van een e-mail naar mevrouw K. (Karien) van Houwelingen van de gemeente Barneveld: k.vanhouwelingen@barneveld.nl.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl