Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Tweede bijeenkomst ombuigingen

Sittard-Geleen, 13 mei 2011 - Op 17 mei gaat het collegee van B&W van Sittard-Geleen voor de tweede keer in gesprek met bedrijven, partners, wijkplatforms en instellingen in de gemeente over ombuigingen. De uitkomsten van deze tweede stakeholdersbijeenkomst neemt het college mee bij het maken van het ombuigingsvoorstel voor de raad.

De economische crisis en de dalende inkomsten van de gemeente zorgen ervoor dat Sittard-Geleen anders met geld moet omgaan. Daarnaast blijft het nodig om in onze stad te investeren. Uiteraard neemt de gemeente haar eigen rol en taken onder de loep.

Dat er keuzes gemaakt moeten worden, is zeker. De basis voor die keuzes is vastgelegd in de ombuigingsvisie, die op 23 februari samen met vertegenwoordigers van bijvoorbeeld instellingen, wijkplatforms en bedrijven (de zogenaamde stakeholders) is verkend. Gemeentelijke taken die niet passen binnen deze visie kunnen onderwerp van bezuinigingen worden. Op 17 mei praat het college opnieuw met de stakeholders over de ombuigingen. Dan komen zoekrichtingen en ombuigingsvoorstellen aan de orde. Deze tweede stakeholdersbijeenkomst is één van de bouwstenen voor de besluitvorming door de raad, begin juli.

De aanwezigen bij de bijeenkomst van 23 februari hebben al een uitnodiging gekregen voor de bijeenkomst van 17 mei. Inwoners die geen uitnodiging hebben gekregen, maar er toch bij willen zijn, zijn van harte welkom. Aanmelden kan via bezuinigingen@sittard-geleen.nl.