Beeldmateriaal is beschikbaar op: http://lewiswire.com/nl/lewiswire/Rockstar-Games/Rockstar-Games-presenteert-langverwachte-detectivegame-LA-Noire/n/10119

Persbericht

Rockstar Games presenteert langverwachte detectivegame L.A. Noire

Breda, 17 mei 2011 - Rockstar Games en Team Bondi presenteren wereldwijd de langverwachte detective-thriller L.A. Noire. Behalve de klassieke actie-elementen is er in de game veel aandacht voor sfeer en detail. De game is daarnaast gebouwd op een nieuwe technologie genaamd MotionScan. Deze techniek stelt de speler in staat om gezichtsuitdrukkingen van de verschillende personages te beoordelen. L.A. Noire geeft de speler de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om een detective te zijn in het Los Angeles van de jaren '40.

Drank, jazz en corruptie vieren hoogtij in de 'golden ages' van de misdaad. De speler kruipt in de huid van Cole Phelps, detective bij de LAPD. Elke opgeloste zaak betekent voor hem een stap hoger op de ladder van succes, maar ook een stap verder in de duistere onderwereld. Door de hele carrière van Cole Phelps, loopt ook de rode draad van een geruchtmakende zaak uit de jaren '40.

MotionScan
De nieuwe MotionScan-technologie creëert een uniek soort realisme voor een videogame. Het schept een zeer gedetailleerd, waarheidsgetrouw beeld en zorgt voor een bijzondere beleving. Met 32 High-definition camera's zijn gezichtsuitdrukkingen van acteurs vastgelegd en in het spel geïntegreerd.

Zo kan de speler aan de hand van het analyseren van gezichtsexpressies en zenuwachtige bewegingen ook aanwijzingen achterhalen. Tijdens verhoren heeft de speler bijvoorbeeld verschillende keuzes: de verdachte geloven, doorvragen of nieuw bewijsmateriaal presenteren. Elke actie heeft een andere uitwerking op de verdachte.

L.A. Noire is beschikbaar voor de Xbox® 360 en PlayStation®3 en ligt vanaf 20 mei in de winkels voor ¤59,99. Meer informatie over specifieke gamefeatures is te vinden via: http://www.rockstargames.com/lanoire