Provincie Zuid-Holland

Merendeel reizigers in bezit OV-chipkaart

Vanaf 19 mei is de strippenkaart niet meer geldig in heel Zuid-Holland

Den Haag, 17 mei 2011 - Donderdag 19 mei is het zover. Dan is de strippenkaart niet meer geldig in heel Zuid-Holland. Reizigers moeten dan gebruik maken van een OV-chipkaart of een los kaartje kopen in bus, tram en RandstadRail. Dit is meestal duurder. Voor reizigers met een abonnement verandert er voorlopig nog niets.

Het Stadsgewest Haaglanden, de provincie Zuid-Holland, de openbaarvervoerbedrijven Arriva, Connexxion, HTM, Veolia Transport en de Waterbus hebben er alle vertrouwen in dat de overgang van strippenkaart naar OV-chipkaart prima zal verlopen. Uit onderzoek van de HTM, dat in februari van dit jaar is gehouden, blijkt dat 80 procent van de reizigers, die minimaal 1 keer per week reizen, in het bezit is van een OV-chipkaart. De openbaarvervoerbedrijven merken dat er de afgelopen maanden steeds vaker gebruik wordt gemaakt van de OV-chipkaart.

Waar moet de reiziger op letten?
Vanaf 19 mei wordt de strippenkaart niet meer geaccepteerd. Reizigers die dan met bus, tram en RandstadRail reizen dienen in het bezit te zijn van een OV-chipkaart. Later dit jaar kan de reiziger de OV-chipkaart ook gebruiken op de MerwedeLingelijn, het treintraject tussen Dordrecht en Geldermalsen. De belangrijkste zaken op een rij:

u reist met een OV-chipkaart. U bestelt uw OV-chipkaart bij uw openbaarvervoerbedrijf, via ov-chipkaart.nl of bij diverse winkels/supermarkten bij u in de buurt;

zorg ervoor dat er voldoende geld (saldo) op de OV-chipkaart staat. Zonder saldo kunt u niet reizen, u dient dan een los kaartje te kopen.

U kunt geld op uw kaart zetten bij de oplaadautomaten in winkels/supermarkten, bij de NS- en RET RandstadRailstations, bij de servicepunten van uw openbaarvervoerbedrijf en bij de OV-chipkaartautomaten in de bussen van Connexxion;

u checkt in bij het instappen en u checkt uit bij het uitstappen bij de check-in/check-out apparatuur in bus, tram en RandstadRail. Bij RandstadRail/Metro E (RET) checkt u in en uit op de halte.

Extra informatiepunten in de regio
Deze week staan de openbaarvervoerbedrijven met informatie over de OV-chipkaart bij de drukke haltes. Hier kunnen reizigers -indien zij nog geen OV-chipkaart hebben- ook een anonieme OV-chipkaart kopen, met daarop een saldo van vijf euro.




Provincie Zuid-Holland