Universiteit Twente

Wetenschapsquiz KIVI NIRIA Students Twente

15 april 2011

De wetenschapsquiz van KIVI NIRIA Students Twente vindt dit jaar plaats op woensdag 18 mei 2011. Hij wordt extra groot opgezet vanwege het 50-jarig bestaan van de Universiteit Twente. Deelnemers krijgen vragen voorgelegd aan de hand van live proefopstellingen en videomateriaal over allerlei wetenschappelijke principes.

De presentatie van de quiz wordt verzorgd door wetenschapsjournalist Diederik Jekel en UT-docent Peter van der Hoogt. De hoogleraren Dave Blank, Erwin Seydel en Petra de Weerd-Nederhof nemen de jurering voor hun rekening.

Vanuit de politiek wordt medewerking verleend door een team met onder anderen Diederik Samsom en Pieter Omtzigt. En door een team bestaande uit de burgemeester van Hengelo en wethouders uit Hengelo en Enschede. Daarnaast zijn teams vanuit het bedrijfsleven aangemeld, een team met journalisten van 'De Ingenieur' en niet te vergeten het KIVI NIRIA Hoofdbestuur.

Op het podium zullen teams vanuit UT, TUD en TU/e tegen elkaar strijden onder leiding van de rectores magnifici Ed Brinksma, Karel Luyben en Hans van Duijn.

Naast een prijs voor het beste team wordt er een prijs voor de slimste student uitgereikt.

Inschrijven en deelname is gratis. Meer informatie/inschrijven via www.dewetenschapsquiz.nl.
Bekijke de promomovie van de Wetenschapsquiz op YouTube.

De wetenschapsquiz vindt plaats op woensdag 18 mei 2011 van 13.00 - 17.00 uur in collegezalencomplex De Waaier op de campus van de UT.