Universiteit Twente

Technology lunch Solar Team Twente

18 mei 2011 Tijd: 12:30 - 13:30

Solar Team Twente organiseert 4, 18 en 25 mei drie verschillende technology lunches in de Horst. Studenten kunnen tijdens deze lunches kennis maken met de nieuwste technieken. Partners van het team tonen hun nieuwste techniek en geĂŻnteresseerde studenten kunnen tijdens de lunch vragen stellen over de ontwikkelingen op verschillende vakgebieden. Op 18 mei zijn Aeronamic, Thales, Twence en Demcon aanwezig. Aanvang van de lunches is 12.30 uur.

Aeronamic is producent van luchtstroomkleppen, lucht turbine starters, compressoren, koelingsturbines en luchtcirculatie ventilatoren voor de luchtvaart industrie.

Thales, de grootste technische werkgever van Twente, produceert ondere andere top secret radarapparatuur voor defensie.

Twence staat voor afvalverwerking op een duurzame manier. Dat is waar Twence voor gaat en hier ligt een enorme technische uitdaging, waar Twence graag meer over vertelt.

Demcon, uit Oldenzaal, is een high end technologieleverancier van mechatronische producten en systemen. Meer high tech wordt het niet dus kom kijken.

Solar Team Twente is al ruim negen maanden bezig met het ontwerpen, bouwen en testen van haar vierde zonneauto. Het multidisciplinaire team houdt zich bezig met de nieuwste technologie en heeft veel partners die passen bij het innovatieve en duurzame karakter van het project. Veel van deze bedrijven zijn bezig met het nieuwste van het nieuwste op hun eigen vakgebied.

Houd de site www.solarteam.nl in de gaten voor updates over het programma en de aanwezige techniek!