Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bezoekt Wijzer in geldzaken Parade in IJmuiden

RVD, 3 mei 2011, nr. 108

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt woensdagochtend 18 mei in Bibliotheek Velsen in IJmuiden de Wijzer in geldzaken Parade. De Parade is een reizende tentoonstelling langs bibliotheken over omgaan met geld. Gedurende de tentoonstelling worden er 'Moneyvents' (workshops en evenementen) georganiseerd die jong en oud op een toegankelijke en interactieve wijze betrekken bij hun persoonlijke financiën.

Tijdens het bezoek van de Prinses speelt groep 8 van basisschool 'De Ark' het spel Fix je Risk, één van de Moneyvents. Spelenderwijs ontdekken de leerlingen wat het idee is achter een verzekering en hoe verzekeren eigenlijk werkt. De gemeente Velsen, waar IJmuiden deel van uit maakt, en het Verbond van Verzekeraars die het spel ontwikkelde, rollen dit spel gezamenlijk uit over alle basisscholen binnen de gemeente.

Velsen vervult in Nederland een voortrekkersrol op het gebied van financiële educatie en schuldpreventie. In dit kader woont de Prinses als afsluiting van het bezoek een gesprek bij over schuldpreventie bij gemeenten met o.a. vertegenwoordigers van de gemeente Velsen, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Wijzer in geldzaken.

De tentoonstelling staat tot 6 juni in Bibliotheek Velsen en zal de komende maanden achtereenvolgens Maastricht, Amsterdam, Apeldoorn en Eindhoven aandoen.

Prinses Máxima bezoekt dit project in het kader van haar erevoorzitterschap van CentiQ, Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor het belang van financiële educatie en verstandig omgaan met geld. Het platform is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken.

Noot voor redacties (