Gemeente Terneuzen


Terneuzen organiseert discussieforum over binnenvaart

De gemeente Terneuzen en de binnenvaart kennen een lange historie. De laatste jaren is de (binnen)scheepvaartbranche veel in beweging geweest. Veel huidige en toekomstige ontwikkelingen kunnen de sector een nieuwe impuls geven. De gemeente organiseert een speciaal discussieforum over de binnenvaart om die ontwikkelingen te bespreken. Het Terneuzen Forum Binnenvaart vindt plaats op 18 mei aan de vooravond van het landelijke congres van de Koninklijke schippersvereniging Schuttevaer. Dat congres vindt dit jaar in Terneuzen plaats (19 en 20 mei).

Terneuzen Forum Binnenvaart
De gemeente Terneuzen hoort graag van inwoners, schippers en andere betrokken wat zij vinden van de ontwikkelingen binnen de (Terneuzense) binnenvaart. Welke kansen zijn er, wat zijn aandachtspunten, welke acties zijn nodig? Het Forum vindt op 18 mei plaats in de burgerzaal van het Terneuzense stadhuis. Het programma is als volgt: 19.00 uur: Ontvangst
19.30 uur: Openingswoord door burgemeester Jan Lonink 19.40 uur: Toespraak Koninklijke Schuttevaer, afdeling Terneuzen 20.00 uur: Discussie over stellingen m.b.t. binnenvaart 21.30 uur: Napraten

Uitnodiging
Het Terneuzen Forum is nieuw. De gemeente wil via het Forum diverse actuele thema's bediscussiëren met een brede groep betrokkenen en belangstellenden. Terneuzen Forum Binnenvaart is de eerste discussieavond die onder de vlag Terneuzen Forum wordt georganiseerd.

Belangstellenden kunnen tijdens de bijeenkomst met een panel van deskundigen uit de binnenvaartsector discussiëren over stellingen. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk, maar belangstellenden moeten zich wel vooraf aanmelden. Dat kan via een e-mail aan r.vanleest@terneuzen.nl, met vermelding van naam en het aantal personen. Telefonisch opgeven kan ook via het algemene telefoonnummer van de gemeente Terneuzen: 14 0115.