Gemeente Voorschoten

duivenvoorde voorschoten

Lezing bij Kasteel Duivenvoorde Voorschoten

Op Kasteel Duivenvoorde is van 2 april t/m 22 oktober 2011 de tentoonstelling "Fashioning Nature" Bloem- en diermotieven te zien. Rond het thema Fashioning Nature vinden twee Duivenvoorde lezingen plaats.

Geschiedenis van bloemstillevens

Kunsthistoricus en botanicus dr. Sam Segal is een gerenommeerd kenner van bloemstillevens in Nederland. Hij heeft in de wetenschap en als adviseur in de kunsthandel zijn sporen verdiend. In de eerste Duivenvoorde Lezing gaat hij in op de geschiedenis van bloemstillevens (van late middeleeuwen tot moderne tijd). Daarnaast staat hij stil bij de symboliek van bloemen in de kunst.

Plaats: Kasteel Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde 4 te Voorschoten Datum: woensdag 18 mei 2011
Tijd: 20.15 uur
Prijs: EUR 5,= inclusief koffie/thee
Aanmelden: via activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl of telefoonnummer (071) 561 37 52

Kunstenaars hebben zich altijd laten inspireren door de natuur. Zij legden de natuur `naar het leven' vast of lieten hun fantasie de vrije loop. Van schilderij tot porselein, van kostuum tot zilver, van boek tot prent en van tapijt tot plafond: overal zijn op Duivenvoorde bloem- en diermotieven aan te treffen. Ter decoratie, met een symbolische betekenis of als natuurgetrouwe weergave. De tentoonstelling licht de mooiste bloem- en diermotieven uit en neemt de bezoeker mee op een fascinerende zoektocht naar `de natuur in huis'.


* 18 mei 2011