FNV Bondgenoten

Kinderopvang schilt appeltje met Kamerleden


* 10-05-2011

De Tweede Kamer vergadert woensdag 18 mei van 15.00 tot 18.00 uur over de bezuinigingen in de kinderopvang. De FNV gaat deze vergadering bijwonen om te laten zien dat we de politici kritisch volgen. Kom ook en neem je kind(eren) mee!

Ouders, werknemers en werkgevers in de sector willen niet dat er onbezonnen wordt bezuinigd op de kinderopvang. Al jaren is de financiering van de kinderopvang een onderwerp. Na de laatste bezuinigingsronde in 2011 is voor ons de grens bereikt.

Nog meer bezuinigen op de kinderopvang betekent dat:
* kinderopvang voor ouders veel duurder wordt;
* kinderopvanginstellingen minder te besteden hebben;
* dit gevolgen heeft voor de werkgelegenheid in de sector;
* dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Belang van kind staat voorop

We zijn tegen forse bezuinigingen op de kinderopvang. Het belang van kinderen staat voorop. Kinderen zijn kwetsbaar en hebben recht op kwalitatief goede kinderopvang met aandacht voor hun ontwikkeling.

Bovendien gaan te rigoureuze bezuinigingen ten koste van de arbeidsparticipatie van jonge ouders. En we hebben straks iedereen nodig op de arbeidsmarkt. Kortom: er zijn nog heel wat appeltjes te schillen met de politiek.

Schil jij een appeltje mee met de FNV?

Wij schillen een appeltje op woensdag 18 mei van 13.00 uur tot 14.00 uur en verwelkomen de woordvoerders Kinderopvang bij het binnengaan van de vergaderzaal van de Tweede Kamer, ingang Tweede Kamer, Plein 2. Ouders, kinderen, beroepskrachten, beleidsmakers zijn van harte welkom. Voor appels wordt gezorgd.

Kom naar de Tweede Kamer en woon het debat over kinderopvang bij. Meld je aan bij: Linda.Rigters@vc.fnv.nl