FC Porto wint Europa League

Persbericht van De Lotto

Weinig kans voor Sporting Braga op winst volgens Toto

FC Porto wint op 18 mei de finale van de Europa League. Volgens de quoteringen van Toto is FC Porto absoluut de favoriet, namelijk FC Porto (1,40) en Sporting Braga (5,85). Van de Totospelers voorspelt 15,7% een uitslag van 3-1 en 14,8% verwacht een uitslag van 2-1. Ook denkt de Totospeler dat topscorer Falcao als eerste tijdens het duel zal scoren.

Toto geeft aan verschillende redenen te hebben voor deze quoteringen. Zo is FC Porto ongeslagen kampioen geworden in de Portugese competitie dit seizoen. Van de 131 wedstrijden die de twee ploegen tegen elkaar gespeeld hebben, heeft FC Porto er 92 gewonnen. Ook Falcao, de topscorer van de Europa League die bij FC Porto speelt, geeft aanleiding voor de quotering. In de Europa League scoorde hij dit seizoen maar liefst zestien keer.

"Wij hebben er veel vertrouwen in dat FC Porto de Europa League gaat winnen. Vandaar ook de grote verschillen in de quoteringen. FC Porto heeft de Europese competitie gedomineerd. Ze hebben slechts twee van de zestien wedstrijden verloren in de Europa League en van de laatste tien ontmoetingen tussen FC Porto en Sporting Braga heeft FC Porto er maar liefst zeven gewonnen. En dat ze al 36 keer gescoord hebben in de Europa League mogen we ook niet onder stoelen of banken schuiven", aldus Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto.

Toto spelen
Men kan met Toto de finale van de Europa League voorspellen tot 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Toto spelen kan via www.toto.nl of in bijna alle tabak- en gemakwinkels in Nederland.

Iedereen wint met Toto
Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage omdat de afdracht via NOC NSF onder andere naar de sportbonden gaat, zoals de KNVB. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.

*




Razende Robot Reporter