ReinigingsDemoDagen 2011 het grootste reinigingsfeest van Nederland

Persbericht van Rai Vereniging

26.000m2, 87 exposanten, 105 tenten en ruim 300 voertuigen. Dit zijn de ingrediënten voor de 5e editie van de ReinigingsDemoDagen (RDD) die op 18 en 19 mei aanstaande plaatsvinden op het RDW testcentrum in Lelystad. Tijdens de ReinigingsDemoDagen zijn verschillende demonstraties en noviteiten te zien en kan de bezoeker zelf de voertuigen ervaren.

Spumbuster BekkerLaGram
Op de stand van Nederland Schoon is de Spumbuster van BekkerLaGram te zien. Het nieuwe en milieuvriendelijke reinigingsvoertuig biedt een effectief en comfortabel wapen om de strijd tegen spum aan te gaan. Naast een laag energieverbruik en de mogelijkheid tot recycling van gebruikte vloeistof levert deze aanpak een gelijkmatige schone bestrating op. Spum is een neologisme dat staat voor de kauwgom die uitgespuwd wordt en vervolgens jarenlang platgetrapt op straat blijft liggen. Per jaar belandt circa 1.500 ton kauwgom op straat.

Uitblinker
Naast de vele noviteiten op het gebied van reinigingsvoertuigen is er voor het eerst in de geschiedenis de verkiezing de 'uitblinker'. Woensdag 18 mei wordt de 'uitblinker' uitgereikt aan een straatveger, vuilnis- of plantsoenmedewerker of iemand die op een andere wijze de openbare ruimte onderhoud. Rob Geus, ambassadeur van Stichting Nederland Schoon, zal de prijs om 16.00 uur uitreiken. De verkiezing van de 'uitblinker' van Nederland heeft als doel om een compliment te maken aan al die mannen en vrouwen die dagelijks zorgen dat onze straten en plantsoenen schoon blijven. Op de website www.uitblinkervanhetjaar.nl kan tot dinsdag 17 mei gestemd worden.

Sinds de eerste editie in 2003 zijn de ReinigingsDemoDagen uitgegroeid tot een begrip bij iedereen die actief is in de afval- en reinigingswereld. Dat kunnen vertegenwoordigers zijn van gemeentelijke reinigingsdiensten, provincies, waterschappen, afvalverwerkers of andere aanverwante bedrijven. Toegang, parkeren en een hapje en drankje zijn gratis, openingstijden 10.00 - 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.reinigingsdemodagen.nl.

*

Links:
http://www.raivereniging.nl



Razende Robot Reporter