SNS REAAL Fonds ondersteunt nu ook Jongeren & Maatschappij

Persbericht van SNS REAAL Fonds

Utrecht, 18 mei 2011 - SNS REAAL Fonds kiest voor een nieuwe koers. Het Fonds reserveert een deel van zijn financiële steun voortaan voor maatschappelijke initiatieven op het gebied van Jongeren & Maatschappij. Door het financieren van projecten die zich richten op het verbeteren van maatschappelijke kansen van jongeren wil SNS REAAL Fonds extra gezicht geven aan zijn maatschappelijke betrokkenheid. De andere, aangescherpte, pijler van het Fonds is en blijft Kunst & Cultuur. SNS REAAL Fonds handhaaft daarmee de focus op kunst en culturele initiatieven.

"We willen als SNS REAAL Fonds wezenlijk iets betekenen voor en toevoegen aan onze maatschappij", licht Marie Hélène Cornips (Algemeen directeur SNS REAAL Fonds) de nieuwe koers toe. "Door nu ook goede doelen te steunen, waarvan jongeren profiteren die de aansluiting dreigen te missen, kunnen we onze betrokkenheid bij de samenleving nog meer kleur geven. Daarom blijft Kunst & Cultuur de andere belangrijke sector die op steun van het Fonds kan rekenen. De combinatie van Jongeren & Maatschappij en Kunst & Cultuur biedt de mogelijkheid om een structurele bijdrage te leveren aan culturele en sociaal-maatschappelijke initiatieven."

Zelfredzaamheid centraal
SNS REAAL Fonds benoemde binnen de pijler Jongeren & Maatschappij drie aandachtsgebieden: projecten die betrekking hebben op jongeren & ondernemen, jongeren & geletterdheid en jongeren & omgaan met geld. "Op deze manier kunnen we de zelfredzaamheid van jongeren vergroten", verduidelijkt Marie Hélène Cornips. "Maar ook andere initiatieven waarbij jongeren en zelfredzaamheid centraal staan hebben onze belangstelling."

Educatie en wetenschap
Educatie- of wetenschapsprojecten speciaal gericht op Kunst & Cultuur of Jongeren & Maatschappij krijgen de voorkeur bij ondersteuning door het Fonds.

SNS REAAL Fonds, opgericht door bank-verzekeraar SNS REAAL, steunt sinds 1998 culturele en sociaal-maatschappelijke initiatieven. In totaal beschikt het Fonds voor 2011 over een budget van 16,5 miljoen euro.

Links:
http://www.snsreaalfonds.nl

Noot voor redacties


SNS REAAL Fonds

Voor meer inform atie (

Razende Robot Reporter