Gemeente Zwolle

Wie draagt het duurzaamste idee van 2011 aan?

De organisatie van Duurzaam Ondernemen daagt ondernemers en studenten uit om nieuwe innovatieve ideeën aan te dragen om duurzaamheid in het ondernemerschap en/of in de samenleving te bevorderen.

Een vakkundige jury onthult het winnende idee tijdens de themamiddag Duurzaam Ondernemen op donderdag 9 juni 2011 van 15.00 tot 19.00 uur in Expeditie Ecodrome te Zwolle.

Ecodrome is samen met Stichting Duurzaam Hasselt de initiatiefnemer van de middag. De bijeenkomst wordt in het kader van de Themaweek Natuurlijk Duurzaam van 4 tot en met 11 juni 2011 voor ondernemers in de gemeenten Zwolle, Staphorst en Zwartewaterland wordt georganiseerd. Daarbij gaat het erom een balans te vinden tussen de 3 P's; People, Planet en Profit.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

* lezing 'Duurzaam Ondernemen en nieuwe inzichten!' door Thomas Adelaar, lector Duurzaam Ondernemen van de Hogeschool Windesheim
* terugblik duurzame dinsdag door Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel

* toelichting over buurtenergiebedrijven door Sietse Haven, Programmamanager Duurzaamheid van de gemeente Zwolle.

Dagvoorzitter is Thecla Bodewes, zakenvrouw van het jaar 2011.

Prijsvraag Duurzaamste idee 2011

De organisatie roept ondernemers en studenten op om mee te doen aan de prijsvraag Duurzaamste idee van 2011. Wie ideeën heeft om duurzaamheid in het eigen bedrijf, of breder inzetbaar, vorm te geven, wordt opgeroepen mee te doen.

Voor het beste idee is een duurzame prijs beschikbaar ter waarde van 200 euro. Inzenden kan tot 1 juni 2011 via info@natuurlijkduurzaam.nu. Het winnende idee krijgt in de Themaweek in 2012 ruimte voor publiciteit en presentatie.

Netwerken

Tijdens deze middag is er ook gelegenheid tot netwerken, tijd om ideeën uit te wisselen en uitvoering rond duurzaamheid in ondernemingen te presenteren. Aan het eind van de middag kunnen goed geslaagde toepassingen van duurzaamheid in ondernemingen worden getoond.

Om presentatieruimte en spreektijd aan te vragen kunt u een e-mail sturen naar info@natuurlijkduurzaam.nu.

Deelname aan het programma is gratis, maar deelnemers moeten zich wel voor 1 juni 2011 aanmelden via info@ecodrome.nl. Voor een bescheiden hapje en drankje wordt gezorgd.

* Het volledige programma staat op natuurlijkduurzaam.nu