Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Verkeerscontrole `Ochtendgloren'

Publicatiedatum: 18-5-2011 9:27:42

DUIVEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei in samenwerking met andere opsporingsdiensten onder de naam `Ochtendgloren' weer een grootscheepse verkeerscontrole gehouden in Duiven en omgeving. Daarbij werden ca. 325 auto's en bestelauto's gecontroleerd en 22 bekeuringen uitgedeeld. Verder werden er zeven arrestaties verricht voor diverse vergrijpen.

Nieuw voor de controle was de thematische opzet van de controle, waarbij deze keer speciale aandacht uitging naar woninginbraken, overvallers en andere criminele handelingen waarbij de daders zich snel verplaatsen. Om die reden werd de controle uitgesplitst naar een statische controle op parkeerplaats `Oudbroeken' langs de A12 en een dynamische controle op de A12 tussen de grensovergang Bergh en de afrit Duiven. Daarnaast werden surveillances uitgevoerd in de directe omgeving van de autosnelweg.

Openstaande boetes
Door de politie werd onder meer bekeurd voor het rijden onder invloed (3 keer). Daarnaast werden her en der verdovende middelen aangetroffen, maar geen grote hoeveelheden. Door de parketpolitie werd een persoon aangehouden en ingesloten die voor een bedrag van 17.000 euro aan achterstallige boetes had openstaan. Een ander rekende een boete van 2200 euro direct af. Door de belastingdienst werden invorderbare schulden opgespoord voor bijna 600.000 euro. Daarvan werd ruim 3.400 euro direct geïnd. Op nog eens 14 auto's werd beslag gelegd; 4 auto's werden direct afgesleept. Bij het opsporen van achterstallige

Criminaliteit
Op het gebied van criminaliteit werd opgetreden tegen verboden wapenbezit (2 keer), illegale vreemdelingen (2 keer), bezit van inbrekerswerktuigen (2 keer). Ook werden twee personen aangehouden wegens het voorhanden hebben van vals geld en gereedschap wat kennelijk in voertuigcriminaliteit wordt gebezigd.

Samenwerking
Er werd samengewerkt door agenten van de politie Gelderland-Midden, Noord- en Oost Gelderland, die dienst Verkeerspolitie van het KLPD, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Drugsexpertise Nederland, de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, de Dienst Nationale Recherche. Zo'n 80 personen werden ingezet.