Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen voor rijden onder invloed

Maurik, Nijmegen, 18-05-2011 o Op dinsdag 17 en woensdag 18 mei werden twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed.

De ene aanhouding was in Maurik, de andere in Nijmegen.

Maurik
Bij een algemene verkeerscontrole op de Parkstraat in Maurik, op dinsdagmiddag rond 17.30 uur, blies de bestuurder van een personenauto bij een ademtest een F-indicatie. Op het bureau stelde de politie vast dat de man onderweg was geweest met een alcoholpromillage van 1,42 (620 ug/l). Het rijbewijs van de man, een 51-jarige inwoner van Houten, werd ingevorderd. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De man kreeg een rijverbod van 7 uur.

Nijmegen
Op de Wijchenseweg in Nijmegen werd woensdagochtend rond 01.00 uur een 35-jarige man uit Wijchen door een surveillance-eenheid van de politie gecontroleerd. Aanleiding was zijn rijgedrag. De man reed te snel, negeerde een rood verkeerslicht en slingerde over de weg. Een voorlopige blaastest gaf aanleiding voor een nadere ademanalyse. Op het bureau bleek de man een alcoholpromillage van 1,46 (635 ug/l) in zijn bloed te hebben. De man is na verhoor heengezonden met een rijverbod van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

(00)

Laatst gewijzigd 18-05-2011 9:55 | © Regio Gelderland-Zuid |