Gemeente Waddinxveen


Duidelijke afspraken rond Centra voor Jeugd en Gezin in regio Midden Holland
Ondertekeing afspraken CJG

Op maandag 16 mei 2011 tekenden alle wethouders van de tien gemeenten in de regio Midden Holland en de bestuurders van de kernpartners van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de âSamenwerkingsafspraken CJG Midden Hollandâ. De afspraken zijn gebaseerd op het Regionaal Implementatieplan CJGâs Midden Holland (2009) en moeten ervoor zorgen dat de gedeelde visie op de CJGâs, maar ook de gezamenlijk vastgestelde visie op opgroeien en opvoeden worden doorgevoerd in alle CJGâs in de regio.

De heer Verbeek, wethouder van de gemeente Zuidplas, gaf aan dat het tekenen van dit convenant een mijlpaal is voor de regionale aanpak van het CJG. Met deze bijeenkomst werd duidelijk dat de vele regionale beloften, waaronder het komen tot een gezamenlijke visie, het bouwen van een regionale website en het produceren van een handboek CJG met wijsheden uit de praktijk tot nu toe, zijn ingelost.

Regionaal procesmanager CJG Petra de Jong liet in een korte presentatie zien wat de regionale CJG-plannen voor de aankomende tijd zijn. Ze gaf ook aan dat aan het eind van dit jaar nog drie deelconvenanten worden getekend (te weten: werkprocessen en uitvoeringsafspraken, een nieuw convenant JeugdMATCH en het privacyreglement).

Annemieke van Woudenberg, adviseur CJG-ondersteuningstraject van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, feliciteerde de gemeenten met de manier waarop zij regionaal het CJG-project oppakken. Van Woudenberg herinnerde de wethouders en de bestuurders eraan dat zij een belangrijke schakel zijn in het slagen van het project en het opstarten van de CJGâs. âU bent de inspirator! Inzet, draagvlak en ervoor zorgen dat de professionals in de CJGâs goed zijn toegerust voor hun functie zijn van groot belang,â aldus Van Woudenberg. Ook haalde zij het kersverse rapport âWerk in uitvoering: rapport over het nieuwe jeugdstelselâ aan, om importantie van de samenhang in de jeugdzorgstructuur te duiden.

De heer Verbeek sloot af met de woorden dat de regio verder is met de ontwikkeling van de CJGâs dan veel andere regioâs. Een positieve ontwikkeling die het aankomende jaar verder wordt doorgevoerd. Â