KNHS

IJsbrand Chardon tweede in Windsor
16 mei 2011
Chardon Windsor dressuur 2011

IJsbrand Chardon is afgelopen weekend op de tweede plaats geëindigd in de Land Rover Driving Grand Prix in Windsor. Chardon moest alleen regerend Wereldkampioen Boyd Exell uit Australië voor zich dulden. Koos de Ronde won de vaardigheid en klom hiermee naar de vierde plaats in het eindklassement. Theo Timmerman werd vijfde, terwijl Hans Heus 10e werd in het 21 deelnemers tellende veld. Herman ter Harmsel eindigde als 12de.

IJsbrand Chardon zette met zijn WK-voorspan en zijn nieuwe troef Zion en Whooper als achterspan een score van 39,30 punten neer in de dressuur op donderdag: Mijn span liep als een mooi blok, maar het linkervoorpaard dribbelde in de stap en dat heeft me punten gekost. Exell won dit onderdeel met 36,22 strafpunten. In het schitterende park van Windsor Castle startte Chardon vlak voor Exell in de marathon. Chardon reed gemakkelijk rond en was goed te spreken over zijn prestatie: Ik stond na de dressuur drie strafpunten achter Boyd en ik kreeg in het staptraject een strafpunt omdat Paganini heet werd door spelende kinderen. Alles bij elkaar wist ik dat ik zon vijf strafpunten achterstand op Boyd had en ik besloot dat het geen zin had om aan te vallen. Het was de eerste marathon van dit jaar met dit span en ik ben super tevreden.
Na een teleurstellend dressuurresultaat revancheerde Timmerman zich op zaterdag uitstekend in de acht hindernissen tellende marathon. In de achtertuin van de Britse Koningin Elizabeth zette Theo zeer snelle tijden neer: Ik heb een snelle, foutloze marathon gereden. Ik heb geen risicos genomen en mijn paarden liepen super, aldus Timmerman. Met de snelste tijden in twee van de door de Nederlandse WK-parcoursbouwer Johan Jacobs ontworpen hindernissen eindigde Theo als tweede in dit onderdeel.