KNHS

Jan de Boer wint in Windsor
16 mei 2011
Jan de Boer dressuur Windsor 2011

Jan de Boer schreef voor de tweede opeenvolgende keer de Royal Windsor Horse Show op zijn naam. De Boer stond na de winst in zowel de dressuur als de marathon ruim aan de leiding en het afgeworpen balletje in de vaardigheid bracht zijn overwinning niet in gevaar. Jannes Kinds eindigde mede dankzij de tweede plaats in de marathon tijdens zijn Windsor-debuut als derde in het eindklassement.

De Boer reed in de prachtige entourage van Windsor Castle in de dressuur voor het eerst met zijn nieuwe dogcart. De Boer was tevreden over zijn proef: Het was een groot nadeel dat ik als eerste moest, maar ik heb aanvallend gereden. Dit wilde de jury schijnbaar graag zien en dit bleek voldoende voor de overwinning. Ik heb geïnvesteerd in een nieuw rijtuig omdat ik vind dat mijn span hiermee beter tot zijn recht komt. Winnen met een Engels rijtuig op het heilige gras van Windsor is toch heel speciaal!

De Boer werd in 2007 Wereldkampioen bij de vierspan ponys en hoopt eind september op het WK in het Sloveense Lipica opnieuw een gooi te mogen doen naar de wereldtitel.