UMC Groningen

Benoeming Conny van Ravenswaaij tot hoogleraar Klinische syndromologie

18 mei 2011

Dr. C.M.A. van Ravenswaaij-Arts is per 1 april 2011 benoemd tot hoogleraar in de Klinische syndromologie, in het bijzonder de genoomanalyse bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Conny van Ravenswaaij (Eindhoven, 1961) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1993 promoveerde Van Ravenswaaij tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift getiteld "Heart rate variability: physiology and clinical applicability in very preterm infants." Zij vervolgde haar medische specialisatie in de klinische genetica en klinische cytogenetica. Sinds 2006 werkt Van Ravenswaaij als klinisch geneticus bij de afdeling Genetica van het UMCG.

Prof. dr. C.M.A. van Ravenswaaij-Arts zal binnen de afdeling Genetica van het UMCG werkzaam zijn op het vakgebied van de Syndromologie met bijzondere aandacht voor het gebruik van nieuwe technieken, met name whole-genome sequencing ter opsporing van genetische oorzaken van aangeboren aandoeningen, de diagnostische implementatie van deze technieken en de klinische interpretatie van nieuw ontdekte genetische veranderingen.