Gemeente Echt-Susteren


Groenbericht

Â

Gemeente maait bermen

Uw gemeente start eind week 23 met de uitvoering van een onderhoudsbestek voor het maaien van de gemeentelijke bermen die voornamelijk gelegen zijn buiten de bebouwde kom. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer BTL uit Venray.

Â

Deze maaibeurt bestaat uit het maaien van uitzichthoeken nabij wegkruisingen, het vrijzetten van reflectorpalen en overig wegmeubilair (zogenoemde een meter strook), picknickplaatsen, en het (deels) maaien van bermen rekening houdend met flora- en faunabeheer/veiligheid weggebruikers.

Â

Selectieve onkruidbestrijding verhardingen

Sinds een aantal jaar bestrijden wij twee keer per jaar het onkruid tussen de bestratingen en hafverhardingen volgens de DOB methode. DOB staat voor Duurzaam Onkruid Beheer. Het voordeel van deze methode is dat met een minimum aan chemisch middel een maximale bestrijding wordt uitgevoerd wat natuurlijk ook het milieu minder belast.

Infraroodsensoren meten waar onkruid staat en spuiten alleen waar onkruid staat. Dit is minder belastend voor het milieu en economisch het meest aantrekkelijk.

Â

De eerste spuitronde vindt plaats eind mei/begin juni (afhankelijk van weersomstandigheden), en neemt ruim een twee weken in beslag. De tweede spuitronde zal medio september plaatsvinden. De woonkernen worden als eerste behandeld worden en daarna de buitengebieden. De weersomstandigheden zijn bepalend voor het moment van uitvoering van deze werkzaamheden. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Dolmans uit Bunde.

Â

Uw inzet zal misschien ook nodig zijn om daar waar mogelijk onkruid weg te halen met eens extra te vegen of het onkruid uit te krassen. Alle kleine beetjes helpen. We zullen er gezamenlijk aan moeten werken om op een zo milieu vriendelijke manier onze gemeente schoon te houden.

Â

Voortgang Eikenprocessierupsbestrijding

De bestrijding van de eikenprocessierups is inmiddels afgerond. Maandag18 april is de gemeente gestart met de bestrijding van de rupsen die vervelende jeuk, uitslag of irritatie aan de luchtwegen kunnen veroorzaken. Dit is negen dagen eerder dan in 2010. De omstandigheden waarbij de eerste bestrijding werd uitgevoerd waren uitstekend.

Het verdere verloop van de eikenprocessierups zullen wij nauwgezet volgen om eventuele vervolgacties te plannen. Hierbij moet u denken aan een eventuele 2e bespuiting of het wegzuigen van nesten.

Â

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Neem gerust contact op. Onze baliemedewerkers staan u graag te woord. Het telefoonnummer is: 0475 â 478478.

Â

Â

Â