Gemeente Echt-Susteren


MilieuOntmoetingsProgramma maandag van start

Â

Maandag 16 mei openen burgemeester Hanselaar van Roerdalen en wethouder Lalieu van Maasgouw het MilieuOntmoetingsProgramma (MOP) 2011 voor de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen. Samen met leerlingen van groep 8a van basisschool De Berensprong uit Herkenbosch geven ze om 13.30 uur het officiële startschot bij Kasteel Montfort.

Â

Ruim 4.200 kinderen op pad

Tot en met 27 mei gaan ruim 4.200 basisschoolleerlingen uit Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen op bezoek bij organisaties, bedrijven en particulieren die een activiteit aanbieden op het gebied van natuur en milieu. Zij nemen een kijkje bij een imker, een molenaar of een boerderij. Of maken een wandeling door de natuur of langs het water. In Echt-Susteren nemen in totaal zoân 1.800 kinderen deel aan het MOP. In Maasgouw en Roerdalen doen respectievelijk 1.100 en 1.300 kinderen mee.

Â

MOP in Limburg

Het MOP wordt in Limburg door zes gemeenten uitgevoerd. Naast het samenwerkingsverband natuur- en milieucommunicatie (NMC) tussen de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen doen ook de gemeenten Heerlen, Meerssen en Roermond mee met het MOP.

Â

Â