Gemeente Echt-Susteren


Controle hondenbelasting in Echt-Susteren gaat van start

Â

Vanaf 20 mei 2011 gaan controleurs in de gemeente Echt-Susteren huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het Velpse bureau LEGITIEM BV in de arm genomen. De controleurs bellen bij de inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren. De controleurs vullen, als een hond wordt aangetroffen en als blijkt, dat voor die hond geen belasting wordt betaald, een aangiftebiljet in. Zij zullen zich ongevraagd legitimeren.

Â

Waarom controleren?

Omdat uit de praktijk blijkt dat niet alle honden worden aangegeven, voert de gemeente regelmatig controles uit. Als geconstateerd wordt dat geen aangifte is gedaan, wordt alsnog een aanslag opgelegd met daarbij eventueel een boete. De gemeente Echt-Susteren heft al jaren hondenbelasting. In het kader van het gelijkheidsbeginsel vindt de gemeente het belangrijk dat iedere hondenbezitter ook daadwerkelijk hondenbelasting betaalt. Vandaar deze controle.

Â

Tarieven
In 2011 bedraagt het tarief ⬠42,00 voor de eerste hond. Het tarief voor de tweede en volgende hond bedraagt ⬠63,00. De belasting voor honden die gehouden worden in kennels bedraagt ⬠252,00.

Hondenbezitters zijn verplicht om aangifte te doen van het hondenbezit. Door het zelf doen van aangifte voorkomen zij onnodige boetes die kunnen worden opgelegd bij het niet doen van aangifte.

Â

Aangifte doen

Aangifte doen kan op verschillende manieren:


- aan de balie van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt;


- via de website www.echt-susteren.nl onder de rubriek Organisatie/Verordeningen kunt u het aanmeldingsformulier downloaden en invullen;


- via de website www.echt-susteren.nl onder de rubriek Digitaal loket/Belastingloket/Raadplegen gemeentelijke belastingen kunt u eveneens een aanmeldingsformulier digitaal invullen met uw DigiD-code.

Â

Wijzigingen

Wijzigt in de loop van het jaar het aantal honden of vertrekt u uit de gemeente dan wordt de belasting verrekend of in mindering gebracht. Wijzigingen dient u zelf door te geven op een van de bovenvermelde manieren.

Â

Meer informatie

Voor meer informatie over de hondenbelasting kunt u tijdens kantooruren, terecht bij de afdeling Bedrijfsvoering Team Financiën-Heffingen van de gemeente Echt-Susteren, Nieuwe Markt 55 6101 CV Echt, bereikbaar onder telefoonnummer 0475-478478.

Â