Gemeente Echt-Susteren


Enraf-Nonius opent officieel nieuwe vestiging in Echt

Â

Gemeente Echt-Susteren en Enraf-Nonius BV tekenden in 2010 een overeenkomst voor de verkoop van een bedrijfskavel van 12.000 m2 aan de Voltaweg. Na de bouw van een splinternieuw logistiek centrum voor Enraf-Nonius werd het Medisch Distributie Centrum (MDC) op vrijdag 13 mei, in bijzijn van burgemeester Akkermans, officieel geopend.

Het van oorsprong Delftse bedrijf Enraf-Nonius (de naam komt van âEerste Nederlandse Röntgen Apparaten Fabriekâ), levert al sinds 1925 producten en diensten aan bewegingsspecialisten, zoals fysiotherapeuten en revalidatieartsen. Zowel de gemeente Echt-Susteren als Enraf-Nonius zijn blij met de opening. Enraf-Nonius: âDe succesvolle onderlinge samenwerking met alle partijen heeft ervoor gezorgd dat het gehele proces zeer soepel is verlopen. Wij zijn klaar voor de toekomst!â

Â

Het bedrijf
Enraf-Nonius zocht al een tijdje naar een locatie voor een nieuw logistiek centrum. Vanwege de groeiende vraag naar de producten barstte het bedrijf inmiddels uit haar bestaande huisvesting. Lange tijd leek Kerkrade een potentiële standplaats, maar na zorgvuldig overleg is gekozen voor Echt. In het eerste kwartaal van 2011 startten zoân 30 werknemers hun werkzaamheden in het ultramoderne logistieke centrum in Echt. Gezien de toekomstvoorspellingen, verwacht het bedrijf echter te blijven groeien en deze locatie biedt dan ook ruimte voor toekomstige collegaâs.

Â