Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.10 uur

Utrecht, 18-05-2011

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op dinsdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een automobilist.

Omstreeks 14.20 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een motor en een auto. De bestuurder van de auto keerde op de Sweder van Zuylenweg en heeft hierbij de motorrijder die vanaf de Amsterdamsestraatweg kwam, vermoedelijk over het hoofd gezien. De motorrijder, een 53-jarige man uit Utrecht, liep verwondingen op aan zijn been en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Bedreiging

UTRECHT Een man werd op dinsdagavond aangehouden, omdat hij een andere man had bedreigd.

Rond 21.55 uur kreeg de politie een melding van een poging inbraak in een woning aan de Cobradreef. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen bij de woning geen verdachten meer aan. Van een getuige hoorden ze dat de verdachten het park in waren gelopen. De agenten troffen ze niet meer aan.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie opnieuw een melding. Ditmaal was het de melding dat een bewoner van de Cobradreef, een 53-jarige man, werd lastig gevallen door een groep jongeren. Hij had één van de mannen herkend van de inbraakmelding en belde de politie. Eén van hen had vervolgens de bewoner bedreigd. De verdachte, een 20-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zakkenroller
UTRECHT De politie heeft woensdagochtend een man aangehouden op verdenking van diefstal van een portemonnee.

Omstreeks 04.50 uur surveilleerden agenten op de Voorstraat, waar zij werden gewenkt door een groep personen. Het bleek dat één van de personen, een 29-jarige man uit Heeswijk-Dinther, bestolen was van zijn portemonnee. Aan de hand van het signalement gingen de agenten op zoek naar de verdachte. Op de Breedstraat zagen zij dat drie mannen zich verdacht gedroegen. Eén van de mannen voldeed aan het opgegeven signalement. Toen de drie mannen de agenten zagen gingen ze ervandoor. Later konden zij twee van de drie mannen, 44 en 47 jaar en afkomstig uit Utrecht, aanhouden. Op het bureau bleek dat de 44-jarige man niets met de beroving te maken had en hij mocht weer naar huis. De 47-jarige man werd ingesloten op het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.