Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht, 18-05-2011

Brand

T GOY Op dinsdagavond 17 mei heeft brand gewoed in een kippenschuur.

Rond 19.15 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een kippenschuur aan het Groenedijkje. Mogelijk zouden er zich nog personen in de schuur bevinden. De brandweer zette 5 tankspuiten en een hoogwerker in. Door de politie werden de toevoerwegen afgesloten. Ter plaatse bleek dat er zich gelukkig geen personen meer in de schuur bevonden. Vier omliggende woningen werden ontruimd. De brandweer gaf om 21.23 uur het sein brand meester. Bij de brand ging een schuur verloren met daarin ruim 20.000 kippen. Uit onderzoek moet nog blijken wat de oorzaak van de brand is.

Tegen boom

SCHALKWIJK Een automobilist botste op dinsdagavond 17 mei tegen een boom. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 21.25 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Lekdijk tegen een boom was gebotst, waarbij de airbags van de auto af waren gegaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen de bestuurder, een 34-jarige man uit Houten, bij de auto aan. Hij was op eigen kracht uit de auto gestapt. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Uit de blaastest ter plaatse bleek dat de Houtenaar te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 405 ug/l, bijna twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Houtenaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Winkeldievegge laat legitimatie achter

NIEUWEGEIN Een winkeldievegge liet op dinsdagmiddag 17 mei niet alleen haar buit, maar ook haar legitimatie achter.

Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding dat een dievegge bij een winkel aan Laagraven was betrapt en dat het personeel nu woorden met haar had. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de verdachte er al vandoor te zijn gegaan. Zij had echter haar boodschappentrolley achtergelaten. Daarin zaten niet alleen vier gestolen broeken, maar ook de portemonnee van de verdachte, met daarin haar legitimatiebewijs.

De verdachte besefte zich kennelijk ook dat haar identiteit bekend was. Zij belde aan het begin van de avond naar de politietelefooncentrale en verscheen even later in het politiebureau Nieuwegein. Daar werd zij verhoord en is er proces-verbaal tegen haar opgemaakt.