Politie Groningen

Woensdag 18 mei 2011

Provincie Groningen, 18-05-2011

Man mishandelt vrouw en hond
GRONINGEN Een 52-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag tussen 12.15 en 12.30 uur tijdens het uitlaten van haar drie honden mishandeld. Ze liep langs het water van het Spakenpad ter hoogte van de Rensumaheerd toen ze een onbekende man, die ook met zijn hond wandelde, hoorde schreeuwen. De man gaf aan dat hij niet wilde dat zijn niet aangelijnde hond de straat over zou steken naar haar honden. Tijdens de discussie die ontstond bedreigde hij de vrouw en haar honden met de dood, trapte twee keer tegen een hond van de vrouw, sloeg haar in het gezicht en pakte haar bij de keel. Hierna nam hij de benen. Het slachtoffer deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in.

Oplichter aangehouden
NOORDHORN De politie hield dinsdagmiddag een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man was kort daarvoor bij een tuincentrum aan de Handelsweg geweest en vertelde de eigenaar dat hij nog 60 terug zou krijgen. Dit zou zijn voor een door hem al eerder teruggebrachte bloembak. De eigenaar gaf de betrouwbaar overkomende klant zijn geld terug en noteerde enige persoonlijke gegevens van hem. Toen 47-jarige weg was twijfelde de eigenaar over het verhaal en toen bleek dat de door de man opgegeven gegevens niet klopten, ging hij er achter aan. Hij trof hem aan in Zuidhorn en toen hij ook daar een verdacht verhaal te horen kreeg schakelde hij de politie in. Op het station in Zuidhorn hield de politie de man aan die bekende dat zijn verhaal niet klopte. Na onderzoek bleek tevens dat hij nog enige dagen moest zitten en geldboetes moest betalen. Hij zit nu vast.

Veelpleger betrapt

GRONINGEN Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd dinsdagmiddag betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal. In een elektronicazaak aan het Sontplein probeerde hij de beveiliging van een Mc-book te verwijderen. Toen hij zich betrapt voelde probeerde hij deze in de winkel te verstoppen en de benen te nemen. Daarbij werd hij na een worsteling met een medewerker overmeesterd en overgedragen aan de politie. Na onderzoek bleek deze veelpleger niet teruggekeerd te zijn van detentieverlof en moet hij nog 23 maanden zitten.

Man slachtoffer van straatroof

GRONINGEN Een 19-jarige Stadjer werd dinsdagavond slachtoffer van een straatroof. Toen hij van de Ubbo Emmiusstraat naar de Driemolendrift liep werd hij gevolgd door twee onbekende mannen. Onverwachts werd hij op de Driemolendrift hard tegen zijn hoofd geslagen waarna hij ten val kwam. Hierna werd hij geschopt en geslagen en werd zijn portemonnee meegenomen. De verdachten renden hierna richting het Emmaplein. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De daders zijn twee blanke mannen van rond de 20 jaar en beiden droegen een baseballpetje.

Diefstal koperen leidingen

NIEUW SCHEEMDA Tussen maandagmiddag 12.00 uur en dinsdagmiddag 15.00 uur vond er een diefstal van bliksemafleiders plaats. De bliksemafleiders, ongeveer 12 meter, waren bevestigd aan de muur van de kerk aan de Hamrikkerweg.

Schennispleger actief

HOOGEZAND Dinsdagmiddag tussen 16.00 en 16.15 uur werden twee meisjes geconfronteerd met een schennispleger. De onbekende man toonde zijn geslachtsdeel op de Astronautenlaan op de bult achter de basisschool. Hierna verdween hij in de bosjes. Het gaat om een blanke man, normaal postuur, grijsbruin krullend haar en hij droeg een blauwe bouwvakkersbroek met een bruingrijs shirt.

Openbare dronkenschap
GRONINGEN De politie trof in de nacht van dinsdag op woensdag op het wegdek van het Stationsplein een niet bij kennis zijnde man aan. Hij bleek zwaar onder invloed te verkeren en deze 26-jarige inwoner van Haren werd ter ontnuchtering ingesloten.

Inbraak tennisclub
BEDUM In het clubgebouw van de LTC Bedum vond in de nacht van dinsdag op woensdag een inbraak plaats. Een raam werd ingegooid waarna de daders binnen konden komen. De buit bestond uit frisdrank, snoepgoed en een klein geld bedrag.

Politie zoekt getuigen
FINSTERWOLDE De politie zoekt getuigen van een op vrijdagavond tussen 23.30 en 23.45 uur gepleegde mishandeling. Hierbij werd een 16-jarige jongeman uit Winschoten, die over het fietspad aan de Nieuweweg fietste, mishandeld. Het slachtoffer fietste van Finsterwolde naar Winschoten toen hij plotseling van achteren door iemand stevig in zijn nek gepakt werd. De dader zat met een tweede persoon op een snorfiets en sleurde de fietser een aantal meters mee. Hierna gaf de dader de fietser een harde duw die hierdoor ten val kwam en met zijn hoofd op een betonnen rand viel. Hij raakte hierdoor buiten bewustzijn en werd door voorbijgangers gevonden. De daders zijn vermoedelijk twee jongemannen die gekleed waren in donkere kleding en ze droegen donkere helmen. Wat aan de snorfiets opviel was dat deze veel lawaai maakte. Het slachtoffer hield diverse kneuzingen en schaafwonden over aan de valpartij. De politie zoekt getuigen van dit incident of mensen die voor of na dit ongeval de daders hebben zien rijden of deze kennen. Zij kunnen bellen met 0900-8844