Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt drie oplichters aan in de buurt van geldautomaat

Eindhoven-Tongelre, 18-05-2011 o Dankzij oplettende burgers kon de politie dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur drie mannen in de Jeroen Boschlaan aanhouden die verdacht worden van oplichting. Ze zouden aan een pinautomaat in de Tongelresestraat dusdanig 'gesleuteld' hebben, waardoor gepind geld niet tevoorschijn kwam. De verdachten zijn Roemenen van 23, 25 en 29 jaar.

Signalement

Iemand die geld probeerde te pinnen bij de bewuste pinautomaat en enkele andere getuigen meldden dat ze verdachte personen in de buurt van de pinautomaat zagen rondhangen. Aan de hand van een signalement zag de gearriveerde politie een auto met enige haast een daar gelegen parkeerplaats verlaten. Even later kon het voertuig waarin drie mannen zaten op de Jeroen Boschlaan worden staande gehouden.

In beslag genomen

In de auto trof de politie materialen aan die mogelijk gebruikt zijn bij het manipuleren van de geldautomaat. Bij een van hen werd ook materiaal gevonden dat gebruikt werd bij het manipuleren van de geldautomaat. De spullen en de auto zijn in beslag genomen. De drie verdachten van oplichting zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.