Politie Drenthe

Woensdag 18 mei 2011

Provincie Drenthe , 18-05-2011

Aanhouding voor rijden onder invloed alcohol

EMMEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de N391 een 47-jarige automobilist uit Harlingen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan en hij scoorde 0,64 promille (280 ug/l). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van een uur uitgereikt.

Ingebroken in tankstation

FREDERIKSOORD In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een tankstation aan de Koningin Wilhelminalaan. Ter plekke bleek een deur te zijn geforceerd. Er bleek een grote hoeveelheid rookwaar (sigaretten, shag en sigaren) en een auto te zijn weggenomen. Aangifte is opgenomen en de politie heeft de zaak in behandeling.

Onderzoek naar geweldsdelicten afgerond

ASSEN De politie heeft de afgelopen weken nader onderzoek gedaan naar een verkrachting, mishandeling, en bedreiging door een 31-jarige Assenaar. In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart kreeg de politie een melding van een conflict aan de Collardslaan. In de betreffende woning troffen agenten de 31-jarige bewoner aan en nog drie andere mensen, die aangaven slachtoffer te zijn van deze bewoner. Een 20-jarige man uit Hijken en een 21-jarige Assenaar zouden zijn mishandeld, bedreigd, en tegen hun wil vastgehouden in de woning. Een 15-jarig meisje zou door hem zijn verkracht. De bewoner is direct aangehouden en ingesloten voor een verder onderzoek. In het onderzoek dat volgde is duidelijk geworden dat de drie bij de 31-jarige Assenaar op bezoek waren. Daarbij ontstond een conflict ontstond waarbij de 31-jarige bewoner door het lint zou zijn gegaan. De twee mannen hebben aangifte gedaan van mishandeling, bedreiging en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het meisje heeft aangifte gedaan van verkrachting. Het dossier is nu gereed en gaat naar het Openbaar Ministerie. De verdachte zit nog vast en komt binnenkort voor de rechtbank.

Man gewond bij aanrijding

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft dinsdagmorgen een aanrijding op de Zijtak afgehandeld waarbij een 35-jarige motorrijder uit Assen gewond raakte. Een 34-jarige automobiliste uit Zandpol reed over de Zijtak en zag de 35-jarige motorrijder over het hoofd waarna een aanrijding het gevolg was. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Auto te water na aanrijding

SCHOONEBEEK De politie heeft dinsdagmorgen een aanrijding met letsel op de Kanaalweg/ Burgemeester Osselaan afgehandeld. Daarbij raakte een 78-jarige inwoner van Klazienaveen en een mede passagier, en een 76-jarige vrouw ook uit Klazienaveen gewond. De man en de vrouw reden in hun auto toen zij op de kruising van de Kanaalweg geen voorrang verleenden aan een andere auto die bestuurd werd door een 72-jarige inwoonster van Schoonebeek. De auto met de twee inzittenden raakte door de aanrijding te water. De inzittenden werden door omstanders uit de auto gehaald. Beide slachtoffers zijn voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De 72-jarige automobiliste raakte licht gewond aan haar kin.