KNHS

Meninstructeurs doen examen
18 mei 2011
Instructeursexamen mennen mei 2011

Op maandag 16 en dinsdag 17 mei vonden op het KNHS-centrum in Ermelo de examens plaats voor de instructeursopleiding mennen niveau 4. Tien deelnemers werden door de examencommissie, bestaande uit Peter Bonhof, Ito Werkman, Jan Nijsink en Cornelie de Geijter, op verschillende onderdelen beoordeeld.

Onder de kandidaten bevond zich een aantal bekenden zoals klasse 4 rijders Hans Heus, Bert Brans en Arie Dibbits en klasse 4 jurylid Marie de Ronde-Oudemans. De instructeurs in spe verzorgden lessen aan twee combinaties en moesten ook zelf de leidsels in de handen nemen. Met een eigen enkelspancombinatie en twee combinaties van mede-cursisten lieten de deelnemers zien hoe zij een paard op de juiste wijze kunnen begeleiden en verbeteren. Daarnaast moesten de kandidaten twee paarden aan de dubbellonge longeren.
De examencommissie gaf aan dat de kwaliteit van de instructeurs hoog is en dat zij de kandidaten met veel plezier hebben gejureerd. De deelnemers ontvangen binnenkort de uitslag van het tweedaagse examen die de afsluiting vormde van de 15 lesdagen durende instructeurscursus niveau 4. Deze cursus werd gegeven door Lammert Haanstra en Paul Versluis.

Groepsfoto: vlnr Arie Dibbits, Truus Warstenecker, Henk Versendaal, Marianne Wolters, Bert Brans, Willem Veldboom, Viviën Kribbe, Marieke Hilhorst-Smeeing en instructeur Paul Versluis. Voorgrond: Hans Heus, cursusleider Lammert Haanstra en Marie de Ronde-Oudemans