200.000 mutsjes onderweg naar India

Persbericht van Save The Children Nederland

Kraamcadeaus kiezen het ruime sop!

Vannacht is uit de haven van Rotterdam het cont ainerschip Rossini vertrokken met aan boord een container van kinderrechtenorganisatie Save the Children. In de container bevinden zich 200.000 mutsjes voor pasgeboren in de sloppenwijken van Delhi, India. Deze overweldigende hoeveelheid mutsjes is het resultaat van de actie Brei voor India van Save the Children. Het Nederlands publiek, jong en oud, heeft afgelopen maanden massaal de breipennen gepakt om betrokkenheid te tonen bij deze pasgeboren baby's en hun moeders.

Medio juni arriveert de 'Rossini' in de haven van Mumbai, waarna de mutsjes verder reizen naar het kantoor van Save the Children in Delhi. Daar zullen deze 'kraamcadeautjes' uitgedeeld worden via de mobiele klinieken in de sloppenwijken, waar zwangere vrouwen en kinderen medische zorg en voorlichting ontvangen. Het mutsje heeft niet alleen een symbolische werking, maar beschermt baby's gedurende de wintermaanden tegen onderkoeling. In Delhi kan de temperatuur in de wintermaanden namelijk tot rond het vriespunt dalen. Een wollen mutsje kan pasgeborenen, net als in Nederland, beschermen tegen warmteverlies via het hoofdje.

Save the Children heeft de betrokken bedrijven, Yusen Logistics Benelux, NYK Line , ABN Amro, VTO Rotterdam, Van Ede International Moving , KICI Kledinginzameling en Westenburg Assurantiën Roosendaal bereid gevonden om de kosten van het transport te sponsoren.

Met de actie Brei voor India wordt aandacht gevraagd voor de campagne Stop Kindersterfte van Save the Children. Wereldwijd overlijden jaarlijks 8 miljoen kinderen aan ziekten die eenvoudig te voorkomen en genezen zijn. De campagne Stop Kindersterfte! van Save the Children startte in 2010 en loopt nog door tot 2015. De organisatie wil in de komende vijf jaar ten minste 500.000 kinderen die leven in extreme armoede, bereiken met haar gezondheidsprogramma's. Zo kan worden voorkomen dat deze kinderen overlijden aan eenvoudig te genezen ziektes.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.savethechildren.nl



Razende Robot Reporter