Vrije Universiteit Amsterdam

18 mei 2011

Bedrijfsleven investeert in talent Amsterdam University College

Zes bedrijven committeren zich voor drie jaar met een financiële bijdrage aan het Amsterdam University College Scholarship Fund (ASF). Dat maakte de Burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, dinsdag 17 mei bekend. Hij deed dit tijdens het ASF Fundraising Dinner. De stichting ASF kent beurzen toe aan zeer talentvolle studenten die financiële ondersteuning nodig hebben voor een studie aan het Amsterdam University College (AUC). De sponsorbedrijven zijn Shell, Rabobank, Schiphol Group, KLM, Akzo Nobel en PwC. Daarnaast leveren de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), de universiteiten waar het AUC onderdeel van is, een bijdrage aan het fonds.

In de eerste drie jaar is het aantal bursalen al gegroeid naar 75 en is in totaal ruim 800.000 Euro aan beurzen uitgereikt. Naar verwachting zal in de komende periode het dubbele bedrag beschikbaar zijn.

Burgemeester Van der Laan benadrukt, ook vanuit zijn hoedanigheid als voorzitter van de Economic Development Board Amsterdam (EDBA), dat samenwerking tussen de publieke en de private sector van groot belang is voor de economische en sociale ontwikkeling van de stad Amsterdam en de regio. Een van de doelstellingen van de EDBA is om internationaal talent naar Amsterdam te halen.

AUC sluit hierbij aan met als motto: "Excellence and Diversity in a Global City". De studenten aan het AUC worden geselecteerd op hun academische kwaliteiten en motivatie. Ongeveer de helft van de studenten komt uit het buitenland. Zij krijgen college van internationale topdocenten; 40% van de AUC-docenten is gepromoveerd aan één van de universiteiten in de top 100 van de Shanghai ranking.

Over het AUC
Het AUC is een gezamenlijke selectieve liberal arts and sciences bacheloropleiding van de VU en de UvA. Binnen het curriculum van het AUC staan brede wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken centraal. Studenten bestuderen deze vanuit interdisciplinair perspectief en werken samen in internationale groepen. Er is veel aandacht voor bètawetenschappen en academische vaardigheden. De studenten wonen samen op een internationale campus op het Science Park Amsterdam.